Debutförlust för nye tränaren

Micael Nilsson fick inleda sitt nya uppdrag som huvudtränare i Vimmerby IBK med nederlag mot Ingelstad. Trots förlustsiffrorna 7–3 var Nilsson långt ifrån missnöjd.

Victor Walls Vimmerby IBK föll mot Ingelstad med 7–3.

Victor Walls Vimmerby IBK föll mot Ingelstad med 7–3.

Foto: Magnus Strömsten

innebandy2019-02-08 23:48

Det har varit några minst sagt hektiska dagar för Micael Nilsson. Först stod det klart att han skulle ta över huvudansvaret i Vimmerby IBK efter Peter Kronstrand. Sedan hann han bara ha en träning ihop med sitt nya lag innan det vankades bortamatch mot tabelltvåan Ingelstad. Men trots omständigheterna var det ett VIBK som verkligen var laddat. Efter första perioden i Ingelstad var ställningen 2–2 efter två bortamål av unge Elias Travtjenko.

– Vi möter ett riktigt tungt Ingelstad. Men vi står upp riktigt bra de inledande två perioderna och är verkligen med i matchen, menar VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Ja, det var ett Vimmerby som minst sagt visade kämparglöd. Även i den andra perioden stod de upp mycket starkt. Men i underläge var de inför tredje perioden med 4–3 där Victor Wall gjorde VIBK:s tredje mål.

– Vi sliter samtliga riktigt hårt. Men i den sista perioden tappar vi lite fokus och det kostade oss dyrt, säger Micael Nilsson.

VIBK hamnde tidigt i ett tvåmålsunderläge och därifrån lyckades gästerna aldrig hämta ikapp. Det blev till slut förlust med 7–3 för Nilsson i sin första match vid rodret.

– Jag är absolut inte missnöjd med insatsen. Det här var en jättestrong insats och så länge vi orkar stå emot ger vi dem en riktigt tuff match.

Vad fäller avgörandet?

– Att vi går bort oss högt upp i banan och de straffar oss. De var vassa på omställningarna.

– Men jag är väldigt imponerad över viljan och inställningen killarna visar i dag. Det ska vi ta med oss.

Beröm efter slutsignal fick Elias Hemmingsson som stod för en "kalasinsats" från sin backposition. Pluss får även Elias Travtjenko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!