Delad pott i tät derbykamp

Tätt, jämnt och stundtals ganska fysiskt spel. Precis som det ska vara i ett derby. HM IS och Vimmerby delade ”systerligt” på poängen i gårdagskvällens division två-match. – Jag är jättenöjd med 1-1, säger VIBK-tränaren Marcus Edgren.

När Vimmerby och HM IS möttes senast var det tuffa tag. Samma visa när lagen spelade 1-1 på fredagskvällen.

Innebandy2017-01-20 21:38

Det var Vimmerby som tog ledningen i den prestigeladdade matchen. I den 18:e minuten gav Emelie Karlsson som sitt lag ledningen på passning från Amanda Anemyr.

– Jag tycker att vi började lite bättre än vad Hjältevad/Mariannelund gjorde – åtminstone sett till spelet. Men både den första och den andra perioden var ganska chansfattiga, summerar VIBK-tränaren Marcus Edgren.
Vimmerbys ledning stod sig fram till den sjunde minuten i den tredje perioden då Elin Andersson kvitterade, assisterad av Emma Sjökvist.

Kvitteringen var inte alls orättvis, då HM IS pressade på ganska bra i den tredje perioden.
– De pressade högre och skapade lite mer, men vi försvarade oss bra och krigade rejält, tycker Marcus Edgren.
– Sett över tre perioder var oavgjort rättvist. En jättebra match mellan två lag som verkligen ville spela innebandy, berömmer Marcus Edgren.

De delade poängen gör att Vimmerby kliver upp på lika många poäng som Nässjö, Vetlanda och Craftstaden i kamp om fjärdeplatsen i serien.
HM IS passerade Sävsjö upp på åttonde plats.

I Vimmerby utmärkte sig Hilda Ingvarsson och målvakten Klara Eklund. Dessutom en strålande A-lagsdebut av Moa Edgren.

Stort plus i HM IS till 16-åriga Emma Sjökvist.