"Säsongens viktigaste match mot Vimmerby"

För två säsonger sedan spelade Craftstaden i Allsvenskan. Nu är Oskarshamnslaget på väg ur division 1. "Vi har en ung trupp där rutinen för den här nivån har saknats", säger tränaren Johan Magnusson.

När Vimmerby IBK och Craftstaden möttes senast var det en hel del kamp och känslor inblandat.

När Vimmerby IBK och Craftstaden möttes senast var det en hel del kamp och känslor inblandat.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-15 16:00

Craftstaden från Oskarshamn gjorde fem säsonger i innebandyns näst högsta serie på herrsidan. 2019/2020 åkte man ur Allsvenskan och har sedan dess genomgått en stor generationsväxling. 

Inför den här säsongen stod man inför två val. Det första var att ta några steg tillbaka och börja om i division 4. Det andra var att ge det chansen i division 1. Valet föll på det sistnämnda. 

Nu talar allt för att man åker ur "ettan". Efter 17 spelade matcher har laget bara plockat två poäng och har 15 pinnar upp till säker mark, med fem matcher kvar att spela.

– Rent matematiskt så har vi inte åkt ur än, poängterar Craftstadens tränare Johan Magnusson, innan han fortsätter:

– Däremot har vi målskillnaden (-120) som talar kraftigt emot oss. Men som sagt...matematiskt är vi inte helt uträknade.

Om den där mikroskopiska chansen ska leva kvar krävs det att man slår Vimmerby IBK på onsdag kväll. Ett VIBK som Craftstaden förlorade mot (11–7) i början på november. Johan Magnusson minns den matchen mycket väl.

– Man var rätt trött efter den matchen... Det var en del hets och nu har vi pratat om just det, att hålla disciplinen. Spelarna kommer att vara laddade till 110 procent och då gäller det att hålla känslorna på rätt ställe. I bortamatchen mot Vimmerby grävde vi vår egen grav, med några dumma utvisningar. Det var en match där vi skulle haft med oss någon poäng, om inte alla tre, menar han.

Oskarshamnsgänget har annars haft ett par sådana matcher under säsongen, där man varit nära poäng men till slut fallit på målsnöret. En av dem var just VIBK borta, en annan var senast mot Nyköping.

– Vi får en dålig start där och hamnar snabbt i underläge. Sen stabiliserar vi spelet, kommer in i matchen och ligger under med 4–3 fram till den 58:e minuten. Tyvärr släpper vi in både 5–3 och 6–3 till slut. 

Till onsdagens match hoppas Magnusson på mycket publik i Oskarshamns sporthall.

– Just nu är matchen mot Vimmerby säsongens viktigaste match för oss. Vi vill slå Vimmerby och har lite som mål att sluta före dem i tabellen. Sen är vi givetvis ute efter revansch också. Det kommer bli tufft.

Tränaren har alla spelare tillgängliga för spel mot VIBK.

– Vi hade lite sjukdomar och skador tidigare, men nu är alla tillbaka. Det ska mycket till för att någon ska missa en sån här match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!