Nära skräll i derbyt när VIBK slappnade av för tidigt

Vimmerby IBK såg ut att vara på väg mot en promenadseger. Då bytte derbyt mot Westervik skepnad helt. Det blev en rejäl dust som VIBK efter många om och men vann med 7–5 till slut. "Vi vaggades in i en falsk trygghet när vi gick ifrån till 4–0 i första. Sedan kändes det ändå säkert i tredje", sa Vimmerbytränaren Alexander Pettersson.

VIBK-jubel efter John Petterssons avgörande 7-5-mål i derbyt mot Westervik.

VIBK-jubel efter John Petterssons avgörande 7-5-mål i derbyt mot Westervik.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-24 22:41

Vimmerby kom till derbyt som klara favoriter i egenskap av tippat topplag mot en nykomling. Till en början såg det också ut som att hemmalaget skulle springa ifrån och vinna tvåsiffrigt. 4–0 stod det efter första perioden, trots att VIBK spelat långt ifrån på topp.

Den andra bjöd på en total scenförändning. Hemmaspelarna slog av på takten och bjöd in motståndarna. Reduceringarna duggade tätt och till slut var WIBK ikapp till 4–4.

undefined
Westervik jobbade sig ikapp efter en tung inledning.

– Det påminde en hel del om när vi möttes i cupen tidigare på säsongen. Då ledde vi också klart tidigt och vaggades in i en falsk trygghet. Vi bjuder på lägen samtidigt som Westervik är mer rejäla och får energi av sina mål. Jag försökte trycka på i båset att det är upp till oss själva att kliva fram i sådana lägen, sa Alexander Pettersson som ändå fick se sitt lag återta ledningen innan perioden var över.

Elliot Kronstrand sköt in 5–4 efter elegant förspel av Mattias Zeilon och John Pettersson.

– Jag fick helt öppet mål och kunde inte låta bli att ta det avslutet, sa Kronstrand.

Dramat var långt ifrån över där. Elias Travtjenko gjorde visserligen 6–4 i början av tredje. Gästerna gav sig inte och fick fram en straff. Den hoppade Jesper Ahnfeldt in och knep för VIBK.

– Det kom lite spontant där. Jag visste att "Jeppe" gärna ville vara med och bidra och det fick han verkligen, sa Pettersson.

Tre och en halv minut från slutet kom ändå 6–5, men 15 sekunder senare svarade John Pettersson med 7–5 för VIBK. Det räckte till tre poäng i derbyt.

– Vi visar karaktär i tredje och avgör säkert. Hade inte Linus Olsson storspelat i deras mål hade vi vunnit större, sa Pettersson som hyllade hela laget, men lyfte fram två spelare lite extra.

– Alexander Adolfsson gör en grym debut i målet och Kalle Hjelmland är riktigt bra.

Motståndarna var nöjda med insatsen, men inte med resultatet.

– Vi fick matchen dit vi ville och de blev skakiga. Det känns surt så klart att förlora och med tanke på upphämtningen vi gjorde så borde vi ha tagit tre poäng, sa Westerviks tränare Christoffer Malmberg.

undefined
Jonatan Green och Victor Wall bidrog med poäng i vanlig ordning.

Poäng VIBK:

Jonathan Green 2+2, Mattias Zeilon 0+3, John Pettersson 2+0, Elias Travtjenko 1+1, Hampus Carlsson 1+0, Elliot Kronstrand 1+0, Victor Wall 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!