"Det är en inställningsfråga"

Allt tydde på att Vimmerby IBK skulle få möta Lindome i den första kvalomgången till division ett. Så blev det inte och nu väntar istället dubbelmöte mot Frontside Råda Portars IF. Ska man tro de personer som vår tidning pratat med är det en riktig "straffspark" för VIBK. - Ja, det får man väl lov att säga, medger tränaren Johan Astbrant.

Oväntat kvalmotstånd. Vimmerby IBK och Johan Astbrant ställs mot Frontside Råda i första kvalrundan till division ett.

Oväntat kvalmotstånd. Vimmerby IBK och Johan Astbrant ställs mot Frontside Råda i första kvalrundan till division ett.

Foto:

Innebandy2010-03-17 07:31


Frontside Råda slutade först på femte plats i Göteborgstrean med 38 poäng (12 vinster, 2 oavgjorda, 8 förluster). Men efter att Lindås och Lerum tagits bort från tabellen och deras resultat räknats bort ändrades tabellen drastiskt.
Mölnlyckelaget Frontside Råda klättrade då från femte till andra plats och därmed är det laget som Vimmerby kommer att ställas mot i kvalomgång ett med start på bortaplan på söndag.

Andra förutsättningar
- Vi hade förberett oss för att möta Lindome, att det skulle bli Frontside Råda var oväntat. Nu blir det lite andra förutsättningar, vi har mer eller mindre allt att förlora istället för allt att vinna. Det är inte alls ett lika bra lag som Lindome och många förväntar sig säkert en seger nu, säger Vimmerbys spelande tränare Johan Astbrant.
Är du orolig för att ni kommer underskatta motståndet?
- Underskattar man ett lag i ett kval är man fel ute, det får inte ske. För oss är det en inställningsfråga, vi måste ge järnet i två matcher. Vi har stora chanser att gå vidare, men måste passa oss för att gå med i deras raggarinnebandy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!