"Det gjorde fruktansvärt ont"

VIBK-ikonen Marcus Pettersson var med om en dramatisk händelse i slutskedet av matchen mot Jönköping Ungdom i söndags. Lagkaptenen fick en smäll i bröstet, slog i sargkanten och hade svårt att andas. Efter ambulansfärd, sjukhusbesök och undersökningar fick Pettersson ett lugnande besked. – Jätteskönt. Ingenting var brutet eller sönder, säger han dagen efter smällen.

Marcus Pettersson tvingades uppsöka sjukhus efter en rejäl smäll i söndagens match, men Vimmerbybacken fick lugnande besked. Inget var brutet. Foto: Magnus Strömsten

Marcus Pettersson tvingades uppsöka sjukhus efter en rejäl smäll i söndagens match, men Vimmerbybacken fick lugnande besked. Inget var brutet. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-11-29 09:00

Det var många åskådare i idrottshallen som satte hjärtat i halsgropen när Marcus Pettersson blev liggande med svåra smärtor. Matchen avbröts i väntan på ambulans.

– Det gjorde fruktansvärt ont och jag hade väldigt svårt att andas. Jag fick nästan panik. Men det var skönt när en sjuksköterska kom ner till mig. Det var lugnande.

På Västerviks Sjukhus undersöktes och röntgades Marcus Pettersson.

– De kollade bland annat om det var något med hjärtat, men de hittade som tur var ingenting. Jag trodde att det kunde vara en spricka i ett revben eller något sådant.

Hur känns det nu?

– Det är bättre idag, men det känns ändå som att ha blivit överkörd av något tungt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände när jag fick smällen.

Nu väntar vila för den rutinerade VIBK-kämpen.

– Vi får se hur länge jag får vila. Jag är i alla fall inte med mot Nässjö på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!