”Det gör ont i ett innebandyhjärta”

Spelarbristen i HM IS är värre än någonsin. Föreningen har därför beslutat att lägga ned sin tjej- och damlagsverksamhet tills vidare.

HM IS kommer inte ha ett damlag nästa säsong.

HM IS kommer inte ha ett damlag nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

INNEBANDY2018-06-13 07:00

HM IS kämpade med näbbar och klor inför förra säsongen för att få ihop ett damlag. Till slut fick laget ihop tillräckligt med tjejer och genomförde hela säsongen. Även i år brottas laget med stor spelarbrist – men man kommer inte försöka lösa det.

– Vi lyfte på varenda sten som gick att lyfta förra året. Det har varit ett gnettande i många år för att få ihop det, menar HM IS före detta tränare Anders Ingvarsson.

Laget hade fem till sju tjejer som fanns kvar från förra säsongen. I år är det många som flyttat på grund av studier eller bestämt sig för att byta till annan klubb.

– Vi hade behövt fylla på med åtta-nio spelare för att få det att funka. Men det är en övermäktigt stor uppgift, säger Anders Ingvarsson.

Hur känns det att behöva lägga ner?

– Det gör ont i ett innebandyhjärta. Det har varit en stor del av mitt liv så det kommer bli jättetomt.

Anders Ingvarsson har varit aktiv i tjej- och damlagsinnebandy i 18 år. Men nu har den långa resan med all sannolikhet nått sitt slut. Anders har blivit avtackad av styrelsen och kommer längre inte engagera sig i den förening han är så stolt över.

– Vi är jättestolta över att våran lilla klubb har haft dam- och tjejverksamheten så pass länge. Det är många lag som tvingats lägga ner innan oss.

Kommer du ta en paus nu eller är du sugen på en roll i en annan klubb?

– Det blir något av en time out. Jag kommer inte ta något tränaruppdrag utan jag ska åka runt och kolla på mina tjejer nu, avslutar Anders Ingvarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!