Snöpligt slut för Rimforsa – föll i förlängningen

Snöpligt, jobbigt, tråkigt. Om senaste matchen och avslutningen mot Hjulsbro var superhärlig och avgörande i slutminuten, var mötet mot Linköpings AIS rena motsatsen. Rimforsa var på väg mot seger, men förlorade i förlängningen (6–5). "Det var tjurigt efteråt", sa Tobias Claesson.

Trots tre mål från hans klubba och ledning fram tills att det bara återstod några minuter fick Tobias Claesson och Rimforsa nöja sig med bara en pinne.

Innebandy2024-02-18 19:17

Stjärnforwarden var som så många andra i RIF rejält besviken efter matchen. En match som annars började så bra för Rimforsa.

Det är lika bra att sätta högsta fart från start. Så tycktes Rimforsa resonera när de mötte Linköping på söndagskvällen. Det var tabelltrean mot tabellfyran. Visst. På mindre än tio minuter hade RIF gått fram till 0–4 (!). Detta efter att Tobias Claesson gjort de två första målen och där sedan Jonas Karlsson fyllde på med trean och fyran.

Men det här var långt ifrån över.

LAIS gjorde tre raka mål till 1–4, 2–4 och 3–4. Så klev han fram igen, den notoriske målskytten Tobias Claesson och satte sitt tredje och lagets femte i slutet av den andra perioden. Det såg länge ut att bli ett segermål i det här toppmötet, men icke. Linköping fick ny kraft, reducerade med bara 3.05 kvar att spela för att sedan också lyckas kvittera 14 (!) sekunder senare. 5–5 stod sig till ordinarie matchtid ut. Som om inte det vore nog för Rimforsa, så vann Linköping i förlängningen.

- En väldigt jobbig förlust. Jag tycker att vi ska kunna hålla undan, men så släpper vi två mål i spel fyra mot fyra i slutet. Det var inte alls bra. Annars gör vi en bra match med många duktiga spelare borta, säger Claesson.

Poängtappet innebär att Rimforsa tappar mark i toppen.