VIBK tappade allt – och serieledningen: "Orkade inte"

Tungt, tungt, tungt. Så kan man lugnt beskriva Vimmerbys bortamöte mot Väckelsång. VIBK ledde med 4–0, men föll med uddamålet (4–5). "Med allt som varit med sjukdomar i laget så orkade vi inte riktigt", säger Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK mötte Väckelsång borta under fredagen.

Vimmerby IBK mötte Väckelsång borta under fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-15 21:51

Det såg så bra ut. Vimmerby gjorde 0–1, 0–2, 0–3 och 0–4. Allt detta i den första perioden. 

– Då såg det riktigt bra ut. Det var en av de bästa prestationerna vi gjort i en period i år. Jag tycker att vi har full kontroll och har tålamod i spelet, som vi haft i så många andra matcher i höst. Samtidigt måste jag säga att Väckelsång var en besvikelse och väldigt bleka, menar Vimmerbys tränare. 

Så långt allt väl för VIBK. Men, det skulle komma att förändras. Rejält. 

Som ni kanske redan vet har det varit rena sjukstugan i Vimmerbylägret den senaste tiden, där flera spelare missat träningar och varit krassliga. Det påverkade utgången i den här matchen, samtidigt som hemmalaget Väckelsång höjde sig rejält i de två sista perioderna. 

– Vi snackade om att de säkert skulle försöka komma ut starkt i den andra perioden och så blev det. De fick en tidig reducering och fick momentum. 

Trots två reduceringsmål var VIBK i förarsätet med två bollars försprång inför den sista perioden. 

Då hade vi det här med sjukdomsläget...

– Tyvärr tröttnade vi. Det märktes att vi inte riktigt orkade. Några av de som var med och spelade borde kanske inte ha gjort det, säger Alexander Pettersson. 

Precis som i mittperioden fick Väckelsång en perfekt start i tredje, med ett snabbt mål. Kvitteringen till 4–4 kom knappt halvvägs in i perioden och en stund senare kom avgörandet då Sam Linder satte sitt tredje mål för kvällen. 

Den snöpliga och jobbiga förlusten innebär också att Vimmerby tappade sin serieledning till KFUM Jönköping. 

– Jag tycker att vi är lite osmarta i många situationer i andra och kanske framför allt sista perioden. Vi är stressade och tappar vårt tålamod. Och flera av deras mål gör de i öppen kasse. Sen spelar Väckelsång fysiskt och på gränsen. Jag tycker också att deras uppträdande i vissa lägen är oacceptabelt verbalt. Tyvärr utan åtgärd från domarna, men det är inte därför vi förlorar. 

Nu är det juluppehåll i serien.

Mål och assist: Elias Travtjenko 2+0, Jonatan Green 1+1, Elliot Kronstrand 0+2, Hampus Carlsson 1+0, Victor Wall 0+1. 

3 stjärnor: Jesper Ahnfeldt

Kan inte direkt lastas för något av målen. Gjorde det återigen väldigt bra i målet.

2 stjärnor: Hampus Carlsson

Var den som bidrog med mest lugn i VIBK i en stundtals svängig tillställning. Bra i positionsspelet och slog en del fina pass.

1 stjärna: Elias Trawtschenko

Fortsatte sin fina form. Löste många situationer på ett bra sätt och satte dessutom två bollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!