VIBK hade greppet – tappade allt i sista

Det såg så bra ut – i två perioder. Sista akten vill nog Vimmerbys herrar nog helst glömma. Ledning med två bollar förvandlades till en klar förlust med 7–3. VIBK tappade allt i den sista perioden mot KFUM Jönköping. "Det är svårsmält", säger tränaren Alexander Pettersson kort efteråt.

John Pettersson fortsätter att näta för VIBK, men det hjälpte föga att han gjorde två mål mot KFUM Jönköping.

John Pettersson fortsätter att näta för VIBK, men det hjälpte föga att han gjorde två mål mot KFUM Jönköping.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-16 21:59

För den som gillar spännande, dramatiska matcher på lokal nivå, ja...då är tipset att ni ska följa Vimmerby i herrtvåan. Det är närmast osannolikt vilka tighta matcher det blir när laget är i farten. 

Kolla här på lagets fem senaste möten inför bortamatchen mot KFUM Jönköping: 

5–6 (Sävsjö), 9–8 (Jönköping Utveckling), 9–8 (Craftstaden), 10–9 (Hovmantorp, 7–9 (Växjö Utveckling). 

Länge såg det ut som att trenden skulle fortsätta, även mot Jönköping. Men bara i 54 minuter...

Formstarke John Pettersson gav Vimmerby ledningen med 0–1 på pass från Emil Johansson. I mittperioden fixade samma duo 1–2 innan Linus Hemmingsson assisterad av Kevin Hultman prickade in 1–3. 

– Vi gjorde det bra i de två första perioderna. De är jag nöjd med. Vi sätter de få lägen vi har framåt och är starka defensivt. Jesper (Ahnfeldt, målvakt) var riktigt påkopplad och kul för "Linkan" (Linus Hemmingsson) att få göra sitt första officiella seriemål, säger Alexander Pettersson. 

Så långt allt väl. KFUM skulle ändå komma tillbaka – med besked. Hastigt och mindre lustigt för VIBK vände hemmalaget på steken och nio minuter in på slutakten stod det 4–3. Som några minuter senare blev till 6–3 och till slut 7–3. Alltså, Jönköping satte sex mål i den sista perioden, VIBK inte ett enda. 

Vad hände?

– Vi kom ut lite försiktigt i tredje, tappar ett tidigt baklängesmål och de gör 3–3 efter ett individuellt misstag. Sen är Jönköping skickliga i kontringsspelet och gör ett par mål på det. När vi satsar framåt så öppnar vi samtidigt upp oss bakåt. Vi plockade ut målvakten i slutet, men fick ingen effekt av det. 

– Vi får helt enkelt ta lärdom och inse att det gäller att vara skärpt i 60 minuter. 

Vimmerby går till julvila som tabellsjua, med sex poäng till andraplacerade Karlskrona. 

Vad tar du med dig för intryck från höstsäsongen?

– Att vi spelmässigt gjort det ganska bra. Vi har fått "träff" på anfallsspelet, sen kan man önska mer försvarsmässigt. Jag tycker ändå att vi har tagit kliv där de sista två matcherna. 

8 januari är det återstart. Då väntar tabelljumbon Värnamo på bortaplan. 

Pettersson gav Jesper Ahnfeldt och Johan Carlsson bäst betyg för insatsen mot Jönköping. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!