Doldisarna klev fram när profilerna saknades

De flesta hade nog trott att säsongen skulle vara över för Libk. Men då sprattlade man till och reducerade kvartsfinalserien.

Felix Forslund (20) gjorde ett mycket viktigt mål när Libk vann mot Kalmarsund med 6-5 och reducerade kvartsfinalserien till 1-3.

Felix Forslund (20) gjorde ett mycket viktigt mål när Libk vann mot Kalmarsund med 6-5 och reducerade kvartsfinalserien till 1-3.

Foto: Claes Nilsson

Innebandy2021-03-25 22:38

6-5 blev det hemma i en öde sporthall.

När profilerna Matej Jendrisak och Martin Karlsson satt på läktaren, skadad respektive avstängd, fick andra kliva fram.

Deny Känzig blev stor matchhjälte med sitt mål till 6-5. Efter att ha varit i princip osynlig hela matchen.

Och innan dess hade Felix Forslund klivit fram med ett oerhört viktigt mål. 

Libk hade hamnat i ett skrynkligt läge när man tappade ledning med 2-1 (mål av Oskar Seth och Oskar Hovlund) till 2-4. Då var gästerna riktigt på gång och Libk rejält i gungning.

Men.

Efter en lyckad timeout gjorde man de två följande målen till 4-4 (Viktor Palm och Olle Abrahamsson) och i början av tredje perioden klev Felix Forslund fram.

– Ett läge jag inte kunde missa. Hade jag bommat den hade jag gått ner och bytt om.

Han log när han sa det. Glad över målet givetvis, men främst över vinsten.

– Kul att göra mål förstås, men det viktigaste var att vi vann matchen och visade att vi är ett bra lag, trots att de där två sitter på läktaren, sa han och nickade mot Karlsson och Jendrisak.

För hans del betyder spel i tredjekedjan en hel del väntande på bänken. Några byten i första perioden, men sen bara sporadiska inhopp i de två följande.

– Det är en blandning av frustration, för man vill ju spela, samtidigt som man är full av energi när chansen kommer. Då är det bara att in och köra. 

Martin Karlsson fick några timmar innan matchen besked om sin avstängning som sträcker sig till den 1 april och betyder att han missar resten av kvartsfinalserien.

Ett beslut som inte minst förargar tränaren David Gillek.

– Det är bedrövligt. En match hade jag kunnat ta, även om jag tycker att det hade räckt med 2+2 i matchen. Men fyra matcher - nej, det är...

Han hejdade sig för att inte säga för mycket.

Nu är det plötsligt 1-3 i kvartsfinalserien. Fortfarande stor fördel för Kalmarsund, inte minst efter att de vunnit stort vid lagens två tidigare möten där nere. Och stort i grundserien.

– Vi måste komma på ett sätt att vara med bättre i den matchen från start. Det handlar lite om att få första målet och få det att rida på. Och, framförallt, bli betydligt effektivare och sätta fler av våra chanser. I kväll hade vi också väldigt många bra lägen.

Din känsla nu, det var vinna eller försvinna?

– Lättnad i första hand. Nu har vi visat oss själva att vi kan slå dem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!