Rutinerad doldis i avgörande roll i genrepet

Med tre mål och ett assist spelade Viktor Nilsson en avgörande roll när Vimmerby IBK vann genrepet borta mot Nässjö på onsdagen med 7–5. "Det är hög tid för mig att blomma ut nu som 30-åring", sa han.

Viktor Nilsson stod för tre mål och ett assist när Vimmerby IBK genrepade med 7-5-seger borta mot Nässjö.

Viktor Nilsson stod för tre mål och ett assist när Vimmerby IBK genrepade med 7-5-seger borta mot Nässjö.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-09-21 22:35

Den karismatiske forwarden har varit en del av VIBK:s A-trupp sedan 2010, men har genom åren inte alltid fått så kontinuerligt med speltid i A-laget. I år är 30-åringen näst äldst i laget och känner sig redo att kliva fram.

– Vi har tappat många duktiga och rutinerade spelare under säsongen så jag känner ett visst ansvar att kliva fram själv nu, och även hjälpa våra unga spelare i laget när det behövs. Det trivs jag med.

I matchen mot Nässjö stod han för tre mål och ett assist.

– Jag spelade i en kedja med Hugo Samuelsson och Mattias Zeilon. Hugo och jag var lite radarpar i B-laget förra säsongen och Mattias har jag spelat mycket med också. De trivs båda med att ha mycket boll och jag försöker vara beredd på att ta skott när passningen kommer.

VIBK hade 2–0 efter första perioden och 5–4 efter två. I den tredje kom Nässjö ikapp till 6–5 på slutet innan John Pettersson avgjorde med 7–5 på straff med sitt tredje mål för kvällen. Hugo Samuelsson var VIBK:s sjunde målskytt.

– Nässjö spelar visserligen bara i trean, men vi ville möta dem borta där de är svårspelade för att få en bra värdemätare i genrepet. Spelmässigt såg det bra ut även om vi släppte en del mål på enkla missar. Jesper Ahnfeldt och Thim Isaksson får extraplus för sina insatser, sa tränaren Alexander Pettersson.

VIBK möt Värnamo i hemmapremiären på fredag 30 september.

– Det känns som vi är i fas och redo för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!