Green återvänder till VIBK: "Vill ha kul"

Det har varit på gång en längre tid. Nu är det klart. Jonatan Green återvänder till Vimmerby IBK. "Det är ett beslut som har växt fram och jag känner att jag vill ha kul när jag spelar innebandy igen. Då känns Vimmerby som det rätta", säger Green.

Jonatan Green är klar för en återkomst i VIBK.

Jonatan Green är klar för en återkomst i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-06-02 12:03

Jonatan Green debuterade i VIBK:s A-lag säsongen 2012/2013 och förblev moderklubben trogen i tio säsonger. Under den tiden svarade han för 555 poäng på nästan 300 matcher. Inför förra säsongen valde han till sist att släppa taget och prova på spel i en annan klubb.

Säsongen med Vetlanda i division 1 blev inte riktigt vad han tänkt sig. Poängskörden var betydligt blygsammare än vanligt och skadeproblem uppstod under den senare delen av säsongen.

Efter säsongen stod det klart att 26-åringen inte skulle bli kvar i Vetlanda. Sporten avslöjade då att mycket talade för en återkomst till Vimmerby. Nu står det klart att det blir så.

– Jag hade några andra erbjudanden från olika lag i Allsvenskan, division 1 och den norska och danska högstaligan. Det kände ändå tryggast att komma tillbaka till VIBK. 

undefined
Victor Wall och Jonatan Green har bildat ett framgångsrikt radarpar i Vimmerby IBK genom åren. Nu återförenas de till kommande säsong.

Green blir VIBK:s fjärde förstärkning inför kommande säsong. Sedan tidigare är Elliot Kronstrand klar för en återkomst i moderklubben, liksom Hampus Carlsson. Dessutom ska Victor Wall satsa fullt ut och fungera som spelande assisterande tränare.

– Jag tycker det ser väldigt spännande ut. Truppen känns vass och min förhoppning är såklart att vi kan vara med och kriga i toppen av serien kommande säsong, säger Green.

– Med "Jonte" i laget får vi väldigt mycket spets och jag tycker att han har breddat sin kompetens och blivit mer komplett de senaste åren, säger tränaren Alexander Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!