Drömkedjan ska leda Vimmerby

Christian Streipel, Victor Wall och Martin Jagbrant är Vimmerby IBK:s svar på VH:s Hedblad/Georgsson/Ekström. De är tekniska, spelintelligenta och producerar poäng i massor. Nu står trion inför en ny intressant säsong i division två. - Det känns som att vi är bättre i år.

Viktig trio. Ska Vimmerby IBK lyckas måste Christian Streipel, Victor Wall och Martin Jagbrant fortsätta göra mycket poäng. Foto: Magnus Strömsten

Viktig trio. Ska Vimmerby IBK lyckas måste Christian Streipel, Victor Wall och Martin Jagbrant fortsätta göra mycket poäng. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2011-09-30 06:17


Christian Streipel och Victor Wall gjorde 99 poäng tillsammans i grundserien förra säsongen - men tredjelänken Martin Jagbrant hade faktiskt ett ännu bättre poängsnitt.
Mariannelundskillen anslöt sent till VIBK, men hann ändå göra 14 poäng på bara fem seriematcher.
Tillsammans var de ett vinnarvapen, inte minst i kvalet.
De är redo att visa vad de kan på nytt:
- Förhoppningsvis kan vi prestera ännu mer. Vi har blivit mer samspelta, säger Christian Streipel, som höjde sig en klass förra säsongen:
- Det gick bra. Jag gjorde poäng i alla matcher och jag är nöjd spelmässigt.
Vad exakt utvecklade du?
- Svårt att säga, men jag hade flytet och jag växte med större ansvar. Jag kände att jag fick mer förtroende när vi föryngrade laget.

Bygger på spelförståelse
När Vimmerbys förstakedja är i form, så är de kanske seriens vassaste.
Vad är det som gör er så bra?
- De andra gör som jag säger till dem (skratt), Nämen, vi har väl ganska bra spelförståelse alla tre. Wall är otroligt smart och Jagbrant tillför mycket fysiskt också.
Christian Streipel, 25, tycker att det har känts bra under försäsongen:
- Jämfört med samma tidpunkt förra året så känns det som att vi klart bättre. De yngre killarna tar mer initiativ och vill verkligen producera och vara delaktiga. Det är jättekul att se. Titta bara på Anton Isaksson, som är back i vår femma. Han har tagit stora kliv. Han är offensivt skicklig och har bra bollkontroll.
Vad kan man kräva eller förvänta sig av de yngre killarna?
- Jag tycker faktiskt att man kan kräva en del. Förra säsongen var de med mycket för att se och lära. Nu har de förhoppningsvis blivit ännu bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!