VIBK:s damer gick på knock direkt i premiären

Vimmerby IBK fick en drömstart på årets säsong. Man vann premiären med 8–1 borta mot Skillingaryd under lördagen. "Det var jätteskönt, nu har vi någonting att bygga på", säger VIBK:s huvudtränare Jonas Karlsson.

Vimmerby IBK:s damer vann sin premiär under lördagen.

Vimmerby IBK:s damer vann sin premiär under lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-07 16:33

Precis som herrarna under fredagen fick damerna en drömstart på sin match och gick ifrån till en 4–0-ledning tidigt i den första perioden. Därefter lugnade det ner sig lite.     

– Vi spelade jättebra men vi hade svårt att hålla uppe samma kvalité resten av matchen. Det gick lite för lätt i början och vi tappade i prestation, säger Jonas Karlsson.     

Trots det kunde VIBK hålla tätt bakåt och göra fyra nya mål. Det blev seger med 8–1 i premiären för Vimmerby IBK:s damer mot Skillingaryd.     

– Det var flera som spelade sin första match för säsongen och jag tycker verkligen att ingen faller ur ramen. Det känns bra att börja med en seger.   

Vad tar ni med er från premiären?  

– Jag tycker vi tar med oss den starten vi fick och hur vi spelade stundtals. När vi satte press var vi ruskigt bra och då vann vi bollen på nolltid. Vi visade också ett tålamod i spelet som var roligt att se, säger Jonas Karlsson.   

Efter matchen valde VIBK-tränaren att lyfta fram Wilma Edgren och Malin Lenegård lite extra.   

– Skönt för Wilma att komma igång med produktionen direkt.     

Målskyttar för Vimmerby IBK mot Skillingaryd: Wilma Edgren 2, Emma Sjökvist, Hilma Karlsson, Nelly Widéen, Sofia Söderlund, Ammelie Lennström och Wilma Nilsson.      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!