Drömresultat räddade VIBK

Ett kryss var det perfekta resultatet för både Vimmerby IBK och Örlogsstaden. Och visst blev det oavgjort (6-6) efter ordinarie tid. Ett resultat som innebar att VIBK säkrade division två-kontraktet och att Örlogsstaden tar klivet upp i division ett. - Det var svettigt. Skönt att få avsluta säsongen med en seger, tyckte VIBK-tränaren Mathias Lennström efter att hans lag avgjort i förlängningen.

Räddade kontraktet. Victor Walls 6-6-mål säkrade poängen som Vimmerby IBK behövde för att klara nytt kontrakt i division två.

Innebandy2015-03-13 23:03

De 377 åskådarna i Vedeby Sporthall bjöds på ett målfyrverkeri under matchens första fem minuter. Efter en minut och 59 sekunder såg rutinerade Marcus Pettersson till att VIBK tog ledningen. 38 sekunder senare var det kvitterat genom Niklas Karlsson. Efter fyra och en halv minut återtog sedan bortalaget ledningen efter att Jonatan Green nätat.
Målskyttet lugnade sedan ned sig och Vimmerby såg ut att hålla sin 2-1-ledning in till halvtidsvilan. Christian Vadaszi ville dock annorlunda och kvitterade till 2-2.

Wall kvitterade
Just 2-2 visade sig vara ett gångbart resultat även i mittakten. Skillnaden den här gången var att det var Örlogsstaden som tog ledningen två gånger om. Först 3-2 genom Anton Ranta och så 4-3 via Henrik Noressons klubba. Däremellan hann Jonas Friberg, som gjorde comeback i förra matchen, med att göra 3-3.
Med en minut och tio sekunder kvar att spela av den andra perioden fick VIBK också in den så viktiga kvitteringen till 4-4. Marcus Pettersson hittade fram till Victor Wall som inte gjorde något misstag.

Fick tidig hjälp
Den tredje perioden öppnades med ett tidigt mål. Ännu en gång var det hemmalaget som tog ledningen. Målskytt denna gång var Anton Ranta. Relativt omgående lyckades Vimmerby kvittera när Victor Wall gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 5-5.
Drygt fem minuter från slutet återtog Örlogsstaden ledningen när Joel Holm prickade in 6-5. I det läget infann sig förstås viss nervositet i VIBK-lägret. Riktigt nervöst blev det ändå aldrig. En bra stund innan Vimmerbys match var över stod det nämligen klart att Westerviks IBK hade bortabesegrat Färjestaden och därmed var VIBK-kontraktet säkrat.
- Jag hade koll på Westerviks match och visste att det var klart när det återstod fem minuter av vår match. Men spelarna hade inte koll så det jublades ordentligt när vi gjorde 6-6, säger Mathias Lennström.