VIBK föll trots den flygande starten i USM

Vimmerby IBK P16 var ytterst nära att ta sig vidare till USM-slutspel som ett av landets 16 bästa lag. De vann första matchen klart, men två tunga förluster ledde till att de blev utslagna.

Vimmerby IBK:s P16-lag fick en bra inledning på kvalet till USM, men gick inte vidare efter att ha avslutat med två förluster.

Vimmerby IBK:s P16-lag fick en bra inledning på kvalet till USM, men gick inte vidare efter att ha avslutat med två förluster.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-04 11:29

Vimmerbylaget spelade regionkval till USM i innebandy. Det avgjordes med tre matcher i Västervik under lördagen.
I första matchen mot Farsta fick laget en tuff start. Underläget med 1-0 vändes dock behändigt till ledning 5-1 innan första perioden var över.
I andra drog VIBK ifrån ytterligare och lite av spiken i kistan kom vid 9-2. Det var matchens delikatess där Vilgot Kronstrand höll i bollen bakom mål i spel fyra mot fem. Sedan hittade han in till Axel Gustafsson som kunde rulla in bollen i öppet mål.

VIBK vann med 11-5 till slut. Målen gjordes av Axel Gustafsson 3, Nils Danielsson 2, Philip Hultkvist 2, Vilgot Kronstrand 2, Melvin Svensson och Otto Johansson.

I den andra gruppspelsmatchen mot Hammarby blev det desto tuffare. VIBK hade ett stolpskott tidigt, men släppte sedan 1-0 direkt. Därefter var Hammarby klart starkare och vann med 9-1. Tröstmålet gjordes av Nils Danielsson.

I sista matchen mot Bergs IK hade VIBK råd att förlora med ett mål, men ändå gå vidare. De hamnade tidigt i underläge, men hämtade upp till 3-3. I andra gick Bergs IK ifrån till 6-3. Vimmerby fick upp hoppet när reduceringen till 6-4 kom, men Bergs IK avgjorde med 7-4 som senare blev till 8-4 till slut.

Målskyttar för VIBK var Vilgot Kronstrand 2 och Axel Gustafsson 2.

Därmed missade Vimmerby chansen att få spela USM-slutspel i Falun. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!