Dubbelt så bra som alla andra

50 poäng. Enormt bra - och dubbelt så många som tvåan i seriens poängliga. Vi pratar om Linda Zetterlings poängskörd i division tre-laget IF Ariel. - Jag har alltid gjort mycket mål...

50 poäng. Linda Zetterling har gjort hela 50 poäng på tolv matcher i division tre. Hennes lag IF Ariel leder också serien och siktar på att ta hem densamma.

50 poäng. Linda Zetterling har gjort hela 50 poäng på tolv matcher i division tre. Hennes lag IF Ariel leder också serien och siktar på att ta hem densamma.

Foto:

Innebandy2012-01-27 07:30


Etta: Linda Zetterling, 50 poäng.
Tvåa: Sanna Karlsson-Zetterling, 25.
Kusinerna toppar poängligan i serien så här långt, men ni ser att det skiljer en ocean mellan dem.
Att en spelare dominerar så totalt är mycket ovanligt.
Och vad som kanske är än mer anmärkningsvärt: 18-åringen från Kristdala har faktiskt inte fått ett enda erbjudande från någon annan klubb. Men - det lär komma.
- Det vore förstås jättekul att få testa att spela högre upp, det är ju det man vill.
Å andra sidan är det inte alls säkert att hon behöver flytta på sig för att nå målet om spel högre upp i seriesystemet. Ariel har presterat på topp andra året som seniorlag och leder serien fem poäng före Svala.
- Det vore hur kul som helst om vi kunde vinna serien. Det ser bra ut nu, men det är ganska många matcher kvar, säger Linda Zetterling när vi träffar henne på Oscarsgymnasiet. Där pluggar hon passande nog på idrottslinjen - som den "sportnörd" hon är.

Fotboll i Krokstorp
Hennes andra favoritsport utöver innebandy är fotboll. Hon kombinerar idrotterna och lirar boll i Krokstorp.
- Just nu hinner jag inte med så mycket annat än att idrotta. Vi har två fotbollsträningar i veckan och flera gånger med innebandyn också.
Hon är inte precis ensam i släkten om att gilla sport. I A-laget i Ariel hittar vi fyra tjejer med efternamnet Zetterling; Linda och så hennes kusiner Sanna, Sara och Sofie. De lirar även fotboll ihop, precis som Lindas storasyrra Therese. Hennes lillasyster Mathilda och bror Simon sportar också dubbelt, innebandy och fotboll.
- Det är en del släktingar som är med och tittar på våra matcher. Det är kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!