John Pettersson är borta resten av året för VIBK

Det har varit en tuff säsong med en del besvär utanför planen för VIBK-forwarden. Nu missar han dessutom resten av höstsäsongen. "Helt klart den tuffaste perioden i min karriär", säger John Pettersson.

John Pettersson missar resten av höstsäsongen.

John Pettersson missar resten av höstsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-21 14:47

Det är på VIBK:s sociala medier klubben meddelar att 22-åringen missar resten av året.

I fredagens match mot Sävsjö på hemmaplan landade John Pettersson illa och vred till knät. Efter undersökning på sjukhus har det konstaterats att yttre ligamentet är skadat.  

Som om inte det vore nog skriver VIBK att forwarden dessutom fått körtelfeber. 

– Otrolig otur för John med allt på samma gång, men han får ta det lugnt nu och bli frisk i lugn och ro. Vi räknar inte med honom förrän tidigast omstarten i januari, säger huvudtränare Alexander Pettersson. 

John Pettersson är såklart besviken över att nu behöva stå över flera matcher för sitt VIBK.

– Det är självklart jobbigt, speciellt nu när vi börjat säsongen så starkt, säger han när Vimmerby Tidning når honom under tisdagen. 

Hur upplevde du situationen där du landar illa?

– Svårt att säga... Jag vinner en situation framför målet mot backen, sen när jag ska runda målvakten "halvkapar" han mig och jag fastnar med foten i golvet. 

Pettersson har fått stå över matcher tidigare under säsongen på grund av problem med förstorade halsmandlar. Lägg nu till en knäskada och körtelfeber på det så förstår man att det varit en jobbig tid för den ettrige forwarden. 

– Det är helt klart den tuffaste perioden i min karriär. Tråkigt att det sker nu när jag kommer från en fjolårssäsong som jag tycker var riktigt bra för egen del. Det blir lite av en käftsmäll. 

Med tanke på din stora passion för sporten, hur jobbigt kommer det bli att stå vid sidan av framöver?

– Såklart det är väldigt tufft. Alla vet nog hur mycket jag brinner för både VIBK som klubb och innebandyn. Så det absolut värsta är att inte få vara med nu framöver i resan som vi är på. 

– Men jag ska peppa på laget och göra allt jag kan för att komma tillbaka starkare, säger John Pettersson som även berättar att en operation för att ta bort halsmandlarna väntar för att få bukt med dem besvären. 

John Pettersson står noterad för tolv poäng (7+5) på sju matcher i division 2 den här säsongen. 

Helgen som kommer har Vimmerby IBK spelledigt. Nästa match spelas mot Hovmantorp borta den 1:e december. En tuff uppgift mot trean i serien där viktiga poäng står på spel i toppstriden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!