Kompisarna Green och Wall hade show för VIBK

Jonatan Green och Victor Wall har spelat många säsonger tillsammans. Det visade man verkligen i 11–2-krossen hemma mot Växjö där duon låg bakom mesta. "Vi känner varandra bra", säger Green.

Radarparet Jonatan Green och Victor Wall noterades för flera poäng mot Växjö IBK U.

Radarparet Jonatan Green och Victor Wall noterades för flera poäng mot Växjö IBK U.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-06 21:36

VIBK fick en smakstart i fredagens match mot Växjö där man gick ifrån till en 5–0-ledning redan efter elva minuter i den första perioden. Det bara exploderade i hallen när publiken (240 åskådare) fick bevittna hemmalagets show. 

– Vi kontrollerar matchen från första tekning. Det är starkt av oss och vi bara gasar på efter en liten mjukstart. Växjö hänger inte med i vårt tempo, säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson.

Han fick se stjärnan Jonatan Green briljera ute på planen. Hemvändaren, som är tillbaka i VIBK efter en säsong i Vetlanda, stod för hela åtta poäng i matchen.

– Det är något helt annat att spela på hemmaplan och skönt att det lossnade direkt. Starkt av oss att hålla tätt. Det är lätt att man tappar och släpper in några bollar när man har en sådan stor ledning, säger Green.

Vimmerby vann till slut kontrollerat med 11–2. Jonatan Green visade återigen fint samspel med kompisen Victor Wall.

– Vi har spelat med varandra rätt länge nu och det är kul att spela med honom. Skönt också att han kör 100 procent nu med innebandyn. 

Green vill också lyfta fram hela laget efter krossen.

– Vi har en jäkla stark trupp och bra sammanhållning. Men det gäller att vi är ödmjuka nu efter den här fina starten. Det kommer definitivt komma tuffare matcher.

Målen: Jonatan Green 2, Victor Wall 2, William Björngard 2, Hampus Carlsson, Elliot Kronstrand, Johan Carlsson, Mattias Zeilon och Elias Travtjenko.

Elias Travtjenko firar sitt mål med Elliot Kronstrand och Adrian Brorsson.
Elias Travtjenko firar sitt mål med Elliot Kronstrand och Adrian Brorsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!