Vill inte ändra så mycket inför ettan

Efter Rimforsas avancemang till division ett väntar en utmaning för klubben. "Vi ska bygga vidare på Rimforsaandan", säger Sebastian Claesson som är senioransvarig i innebandysektionen

Rimforsa lyckades till slut att gå upp i division ett. Nu börjar arbetet med att få ihop laget till kommande säsong.

Rimforsa lyckades till slut att gå upp i division ett. Nu börjar arbetet med att få ihop laget till kommande säsong.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-03-21 18:00

Det är dagen efter. Rimforsa lyckades besegra Finspång borta i seriefinalen efter stor dramatik. För Sebastian Claesson väntar ett hårt jobb framöver. På måndagen är det fortfarande euforin över söndagens seger som överväger följderna av segerfirandet.

– Det blev rätt sent igår. Vi stannade på en restaurang i Linköping med laget på vägen hem och hade en jättetrevlig kväll tillsammans. Det är så många i laget och kring föreningen som har varit med och jobbat för det här så länge så det är så skönt och välförtjänt att det äntligen gick vägen.

Sebastian Claesson har själv ett förflutet som spelare i laget, men har på senare år verkat i bakgrunden med att ge spelare och ledare bästa möjliga förutsättningar. 

Hur var matchen för dig?

– Det var verkligen en sjuk match med många ansikten. Allt hände verkligen. Det bjöds på innebandy med stort underhållningsvärde och jag slets mellan hopp och förtvivlan.

Extra roligt var det för Sebastian att se sina bröder Tobias och Joacim spela avgörande roller.

– Joacim räddade ju två straffar och var riktigt vass hela matchen. Tobias var som sig bör hårt uppvaktad av motståndarna under matchen, men så fick han kliva fram och kvittera på slutet och dessutom avgöra. Sedan klev kollektivet verkligen fram. Jag tycker att Simon Eugén var jättebra och Simon Sverre klev in med en viktig assist. 

Framöver väntar ett gediget arbete för Sebastian Claesson och innebandysektionen i klubben när det gäller att få ihop ett lag till division ett nästa säsong.

Är det klart om tränaren Johan Tillmar fortsätter?

– Hans avtal gick ut nu när serien tog slut. Vi får ta en diskussion framöver och se hur det blir till kommande säsong.

I spelartruppen finns flera namn som har aviserat att de är tveksamma till en fortsättning. Bland andra profiler som Jacob Sigfridsson och Marcus Karlsson.

– Jag vet att det finns flera spelare som har funderat på att lämna laget, men det är ingen som jag har räknat bort helt än. Nu är det en ny situation med spel i division ett som väntar och jag hoppas att det kan få fler att tänka om, säger Claesson som är inne på att klubben kommer att jobba på med sitt koncept.

– Vi lär inte träffas i löparspåret nästa vecka, utan vi fortsätter att bygga på Rimforsaandan. Spelarna har stor frihet och ska känna att det är kul att vara med och spela för laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!