Efter degraderingen – så går tränarens tankar

En svag höstsäsong. Det är anledningen till att Vimmerby IBK åker ur division 1. Åtminstone enligt Alexander Petterssons analys. "Vi är ganska långt ifrån den här nivån under hösten", säger den assisterande tränaren, som tar över huvudansvaret till nästa säsong.

Alexander Pettersson tar över som huvudtränare för Vimmerby IBK nästa säsong. Då coachar han laget i division 2, vilket står klart efter tisdagens bortaförlust mot Solfjäderstaden.

Alexander Pettersson tar över som huvudtränare för Vimmerby IBK nästa säsong. Då coachar han laget i division 2, vilket står klart efter tisdagens bortaförlust mot Solfjäderstaden.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-03-01 22:22

Nej, om det ens fanns något litet halmstrå att greppa för Vimmerby IBK, så gjorde man inte det i bortamatchen mot Solfjäderstaden. 10–4-förlusten sköt definitivt ned laget i division 2 nästa säsong. 

– Jag tycker att det är ganska slätstruket idag (läs tisdag), konstaterar VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson. 

VIBK var inför matchen i princip redan uträknade, vilket sannerligen inte underlättade i Motala sporthall. 

– Det märktes att vi inte hade så mycket att spela för. Vi fuskar tyvärr ganska mycket i detaljer i försvarsspelet och släpper in ganska enkla mål. Offensivt gör vi en bra första period, men det är just bakåt som vi inte är på tårna. Sen har Solfjäderstaden en del medstuds, menar Pettersson. 

Nästa säsong tar han över som huvudtränare för laget, efter Michael Elmér. Och då är det alltså i division 2.

Vad är det som gör att ni inte räcker till i "ettan", tycker du?

– Höstsäsongen. Vi är ganska långt ifrån den här nivån under hösten och är inte riktigt inne i kostymen. Nu under vårsäsongen har vi ändå varit med i alla matcher bortsett från dagens match. Vi spelar jämnt mot lagen som ligger topp fyra och har både en offensiv och defensiv som alla känner sig trygga i. Det kan man vara nöjd över, även om det är svårt att vara nöjd när man åker ur. Men det är inte nu mot slutet vi åker ur...

Kunde ni gjort någonting annorlunda?

– Vi har inte analyserat det så mycket än, så det är svårt att svara på. Det får vi ta när vi utvärderar säsongen sen. Men det finns säkert mycket vi hade kunnat göra bättre, så klart.

Målsättningen inför nästa säsong är redan nu tydlig. VIBK ska tillbaka.

– Ja, det är ju målsättningen. Men först och främst ska vi spela klart den här säsongen och se till att få ihop ett slagkraftigt lag med hungriga spelare till nästa, menar Alexander Pettersson.

Hur tar ni er an de två sista matcherna?

– Vi kommer använda matcherna för att testa lite olika saker. Vi ska inte bry oss så mycket om resultatet, utan se det mer som att vi ska lära oss.

Målvakten Jesper Ahnfeldt var klart bäst i Vimmerby IBK i matchen mot Solfjäderstaden.

Kevin Rosén gjorde två av målen. Övriga VIBK-mål gjordes av Jonatan Green och Emil Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!