Storseger för VIBK: "Hade tur med stolparna"

Vimmerby IBK går från klarhet till klarhet i damernas division 2 och går in i juluppehållet med fem raka vinster i ryggen. På lördagen blev det en storseger hemma mot Färjestadens IBS. "Det var en helgjuten laginsats", säger tränaren Micael Nilsson efter 8–1.

Ida Nyman storspelade när VIBK tog sin femte raka seger.

Ida Nyman storspelade när VIBK tog sin femte raka seger.

Foto: Arkiv

Innebandy2022-12-17 15:38

Vimmerby IBK inledde säsongen lite halvknackigt, med två förluster på de tre första matcherna. Efter det? Fem raka segrar.

Den senaste kom på lördagen, när Färjestaden avfärdades med 8–1 i idrottshallen i Vimmerby. Resultatmässigt kan det framstå som att matchen var ensidig, men icke...

– Vi hade väldigt mycket tur med stolparna. Under alla mina år som jag varit med så tror jag aldrig att vi haft så mycket tur med ramträffarna, förklarar Micael Nilsson, tränare för VIBK.

Givetvis var det inte den enda anledningen till vinsten. VIBK tog till vara på sina chanser och var sylvassa framåt. Dessutom spikade målvakten Ida Nyman igen.

– Det är skönt att kunna ha ett starkt målvaktsspel, säger Nilsson och fortsätter:

– Sen gör vi ju ett jobb själva också, så vi ska inte ta bort något från vår insats. Vi har jobbat med detaljerna i anfallsspelet och att vi ska vara på tårna när lägena dyker upp. Det är vi verkligen bättre på den här säsongen och det märks. 

VIBK tog ledningen tidigt i matchen, innan Färjestaden kvitterade. Det blev dock gästernas enda mål i matchen.

– Det går fram och tillbaka spelmässigt, men vi kan ändå kontrollera spelet och skapa framåt.

Hur känns det att kunna gå in i uppehållet med fem raka segrar bakom sig?

– Skönt, så klart. Tjejerna har klarat av den här hösten med bravur och jobbar verkligen som ett lag. Sen är det alltid mycket enklare när vinsterna kommer och då blir det per automatik en härlig stämning i laget. Men det är viktigt att vi fortsätter ta jobbet.

BETYG:

4 stjärnor: Emma Sjökvist

Kommentar: Tre mål och tre assist. Totalt sex poäng. Sjökvist klev fram och visade hur viktig hon är för VIBK.

3 stjärnor: Ida Nyman

Kommentar: Målvakten gjorde en kanonmatch och släppte bara en boll förbi sig. Stod emot allt utöver det och förtjänar ett högt betyg.

2 stjärnor: Tess Fridh

Kommentar: Lagkaptenen fortsätter att övertyga och göra poäng. Stod för 2+2 mot Färjestaden, men gjorde också ett kanonjobb både med och utan boll. Har ett härligt lugn i sitt spel.

1 stjärna: Sofia Söderlund

Kommentar: Forwarden är stark med boll och vill hela tiden hitta målet. Är också duktig i återerövringsspelet och en viktig kugge i VIBK. Gjorde även ett mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!