Tuff utmaning för poängjagande VIBK: "Allt att vinna"

Match eller inte? Osäkerheten har varit stor för Vimmerby IBK inför fredagens hemmamöte mot serieledaren Hovslätt. Anledning? Flera sjuka spelare i VIBK. Nu är det klart: "Ingen spelare som testades hade covid", säger tränaren Michael Elmér.

Det såg laddat ut i Vimmerby IBK på torsdagens förmiddagsträning. Under fredagen väntar en rejäl utmaning, serieledande Hovslätt på hemmaplan.

Det såg laddat ut i Vimmerby IBK på torsdagens förmiddagsträning. Under fredagen väntar en rejäl utmaning, serieledande Hovslätt på hemmaplan.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-01-06 15:00

Som om inte uppgiften i sig inte var tillräckligt tuff, med match mot serieledande Jönköpingslaget Hovslätt. Utöver det har nästjumbon Vimmerby IBK haft flera sjukdomsfall i truppen den senaste tiden. På förmiddagens förberedande träning inför match saknades fyra spelare: Jonatan Green, Sebastian Elmér, Emil Johansson och Adrian Brorsson.

– Just nu är det 90/10 att vi kan spela. Vi väntar på svar på covidtesterna, sa Elmér när vi pratade med honom under torsdagens träning. 

En stund efter densamma var det klart. 

– Tanken är att vi spelar matchen som planerat. Spelarna har fått svar och ingen av dem är smittade, säger Elmér. 

VIBK kommer närmast från en tung förlust mot ett annat topplag, Ledberg. Den matchen slutade 9–0 till Linköpingsgängets fördel. 

Och nu väntar en minst lika tuff utmaning, låt vara på hemmaplan. 

Hur tar ni er an den här matchen?

– Jag tycker att vi trots en del sjukdomar har tränat på bra under jul och nyår. Uppslutningen har varit god. Vi har också tränat på vissa detaljer som förhoppningsvis gör oss till ett bättre lag. 

Elmér redogör kort för just de här detaljerna...

– Vi har nött på vårt uppbyggnadsspel, där vi vill aktivera forwardsspelarna mer och att de ligger mer rätt i banan, både i våra uppspel och även när vi tappar boll. Mot Ledberg släppte vi in sex-sju mål på kontringar och det är klart att det inte håller. 

Mot Ledberg lyckades som sagt inte VIBK göra ett enda mål, vilket är ovanligt. 

– Det var inte så att vi saknade chanser. Normalt sett gör vi ett par mål på de möjligheterna. Det är kanske inte avslutningslägena i sig som vi har tittat på nu, utan mer om hur vi tar oss till lägena och vad vi tar för beslut innan. Där hoppas jag att vi kan se en förbättring mot Hovslätt. 

VIBK-tränaren sticker inte under stol med att Hovslätt är storfavorit inför matchen. 

– Det är klart att de på förhand ska vinna och det kanske de själva räknar med. Vi ska förstås göra allt vad vi kan för att störa dem och göra en stark prestation. Vi har precis allt att vinna. Hovslätt har ett par spelare med SSL-meriter och jag kan tycka att de är mer av ett kollektiv än vad Ledberg är. 

När lagen möttes i höstas vann Hovslätt med 16–4. 

I skrivande stund var inte VIBK-truppen helt klar inför fredagsmatchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!