Efter jumboplatsen: "Får ha is i magen"

Vimmerby IBK slutade sist i damettan. Vad det innebär är fortfarande oklart. "Nu får vi ha lite is i magen och invänta förbundets besked", säger tränaren Sandra Elmér.

Vimmerby förlorade mot Värnamo med 10-3 och slutade sist i division ett.

Vimmerby förlorade mot Värnamo med 10-3 och slutade sist i division ett.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-03-15 20:10

Det har varit en rörig situation i damettan de senaste veckorna, med ett flertal wo-matcher. Det gör att tabellen fortfarande kan komma att ändras.

Efter söndagens förlust mot Värnamo (10–3) kunde inte VIBK-tränaren Sandra Elmér ge något besked om det sportsliga läget.

– Att vi kommer sist i tabellen är helt klart, eftersom Ryd vann sin match mot Vetlanda. Men vi vet inte vad som händer med lagen som lämnade walkover. Om de blir uteslutna eller inte.

Den avslutande matchen i Idrottshallen spelades utan publik, på grund av smittorisken för corona.

VIBK inledde lovande.

Matchplanen var tydlig: backa hem, krympa ytorna för de duktiga Värnamo-spelarna och satsa på kontringar. Det fungerade utmärkt – i ungefär nio minuter. Så långt stod det 0–0 och Vimmerby hade vaskat fram ett par farliga lägen.

Sedan lyckades Värnamo med precis allt. Inom loppet av 36 sekunder kom 1–0, 2–0 och 3–0. Kort därpå kom också 4–0 och 5–0.

– Bollen studsade fel och vi gjorde många misstag. Man stod där vid bänken och kände: "Kan inte bara perioden ta slut snart?". Det var några jobbiga minuter. Vi tyckte inte att det var läge att ta timeout så tidigt, utan vi försökte knega på så gott det gick, säger Sandra Elmér.

Resten av matchen höll VIBK jämna steg med Värnamo.

– Vi ryckte upp oss i den andra och tredje perioden. Att vi förlorade med 10–3 är inte så mycket att säga om. Vi mötte ett bra lag som var duktiga på att utnyttja våra misstag, säger Sandra Elmér.

Hur har du upplevt den här säsongen?

– För mig personligen har det varit givande att lära känna spelarna. Samtidigt har det varit en tuff utmaning med lite folk på träningarna. Vissa matcher har det varit svårt att få ihop lag.

– Därför är jag väldigt imponerad över de tjejerna som har kört på hela tiden. De ska ha en stor eloge. Det har varit tufft för dem också med tränarbyte, spelaravhopp och låg träningsnärvaro.

Har du och VIBK pratat något om framtiden?

– Ja, jag har haft en dialog med klubben. Just nu är det osäkert hur det blir med mig.

VIBK:s reduceringsmål gjordes av Greta Koponen, Elin Andersson och Ammelie Lennström. De tre inlånade spelarna från 03-laget – Malin Lenegård, Effie Norell och Alva Gustafsson – får beröm av Sandra Elmér. Även Emma Djurstedt gjorde en bra match.

Greta Koponen vann den interna poängligan med 14 mål och sex assist.

Greta Koponen vann den interna poängligan.
Greta Koponen vann den interna poängligan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!