Efter avhoppet: Finspång tackar ja till friplatsen

Finspångs IBK missade serieseger och avancemang uppåt. Men laget får ändå chansen att spela division 1, tack vare att Rimforsa IF dragit sig ur.

Magnus Bagge och hans FIBK tar chansen med spel i division 1 när serievinnande Rimforsa tackade nej.

Magnus Bagge och hans FIBK tar chansen med spel i division 1 när serievinnande Rimforsa tackade nej.

Foto: Fredrik Rosander

Innebandy2022-06-28 14:38

Rimforsa snuvade Finspångs IBK på serieseger efter en rysare i den sista omgången av "tvåan" där laget vann med 7–6 efter förlängning i Arena Grosvad.

Men ettan tackade nej till spel – av ekonomiska skäl.

Medan de övriga fem klubbarna i Östergötland hamnade i den mellersta ettan lottades Rimforsa till spel i den södra serien. Resorna till bland annat Skåne och Blekinge anses bli för kostsamma för klubben.

– När vi fick se serieindelningen trodde vi inte att det var sant, sa Sebastian Claesson, senioransvarig i föreningens innebandysektion då.

Så istället gick förfrågan till seriens tvåa.

– Det blev en ekonomisk fråga, för styrelsen. Det är dels dyrare att spela i ettan, dessutom blir resorna betydligt längre i den södra serien så den utökade kostnaden blir ett par hundra tusen kronor. Men nu har den sagt ja, riktigt roligt, säger tränaren Magnus Bagge som ska göra sin tredje säsong i Finspång IBK.

Han oroas inte över den sportsliga utmaningen.

– Vi har satt en tuff målsättning sedan tidigare, att vi ska vara redo för allsvenskt kval 2024. Truppen håller och vi tränar som ett division 1-lag. Vi är förberedda för spel där. Vi tappar ett par månader i värvningskarusellen och ser det som en bonus om vi kan få in någon erfaren kille, säger Bagge. 

– Sedan är det förstås en nackdel att vi inte får spela några derbyn. 

Rimforsa kommer istället att ställa upp med ett herrlag i division 3 och ett i division 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!