Slätafly straffade VIBK hårt: "Man är besviken"

Efter två inledande segrar var det upplagt för en tredje när Vimmerby IBK gästades av Slätafly. Så blev det inte. Gästernas disciplin och noggranna försvarsspel satte stopp för VIBK. "Vi stressar upp oss i onödan", menar tränaren Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK åkte på säsongens första förlust.

Vimmerby IBK åkte på säsongens första förlust.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-10-14 22:19

En bra offensiv vinner matcher. En stark defensiv vinner mästerskap. Det är en klassisk sägning när det kommer till lagsporter.

Slätafly/SK IBK verkar ha koll på den, åtminstone om man tittar till fredagens division 2-match i Vimmerby idrottshall.

Ett disciplinerat och defensivt bortalag fick med sig alla tre poäng hem, till Vimmerby IBK:s stora besvikelse. Så här sammanfattade VIBK-tränaren Alexander Pettersson matchen, som slutade 3–5.

– Man är besviken, så klart. Det känns som att det var några steg tillbaka nu, jämfört med tidigare matcher. Vi hade inte riktigt samma fart och tålamod som vi haft innan.

Lagen följdes åt resultatmässigt en bra bit in i matchen. Drygt två minuter in i den sista perioden satte John Pettersson kvitteringen till 3–3 – och VIBK var på gång.

– Där har vi mer tålamod i vårt spel och kommer till betydligt klarare chanser, menar Pettersson.

Hans lag hann också med ett par ramträffar, men fick retligt se bollen studsa ut. Efter just en sådan kunde Slätafly vända och sätta ledningsmålet åt andra hållet istället. Och i slutsekunderna kom också 3–5, i tom bur.

– Vi möter ett defensivt lag som backade hem rejält. Slätafly ligger i sina zoner, täcker skott och är svåra att komma igenom. Sen har de ändå några uppställda anfall, där vi samtidigt gör det bra och håller dem på utsidan. Jag tycker att vi gör det bra defensivt i dag (läs fredag), trots allt.

Poängen för VIBK: Elias Travtjenko 1+0, Adrian Brorsson 1+0, John Pettersson 1+0, Mattias Zeilon 0+1, Karl Hjelmland 0+1, Ricky Gustafsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!