Efter succésäsongen – tränaren om framtiden: "Osäkert"

Vimmerby IBK stod för något av en succéartad säsong och kvalade till division 1. Där föll man – men frågan är om man lyckas få ett lika starkt lag nästa säsong. "Det finns en del spelare som aviserat att de kanske ska studera", säger tränaren Micael Nilsson, som själv inte vet om han blir kvar.

Vilka spelare stannar? Vem tränar laget? Det finns ett par frågetecken kring Vimmerby IBK:s damlag inför 2023/2024.

Vilka spelare stannar? Vem tränar laget? Det finns ett par frågetecken kring Vimmerby IBK:s damlag inför 2023/2024.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-04-02 13:30

Vimmerby IBK:s damer fick verkligen fart på grejerna under säsongen i division 2 och stod där till slut i ett kval mot ettan. Där blev det visserligen uttåg mot Ingelstad, men laget kan ändå summera en stark säsong.

– Jodå, man har hunnit landa nu. Vi kan summera säsongen som väldigt, väldigt lyckad. Dels för det vi uträttade på planen, dels för hur gruppen fungerat och svarat upp på de målen vi hade uppsatta från start. Vi är alla överens om att säsongen var lyckad, med stora bokstäver, säger tränaren Micael Nilsson, som ledde laget tillsammans med Tony Fridh.

VIBK tog stora steg under säsongen. Man släppte till exempel bara in 45 mål på 16 matcher, vilket var näst bäst i serien.

– Jag skulle säga att vi framför allt blivit mer lugna på banan och inte så "speedade" i vissa avseenden. Vi har haft ett större lugn, vilket gjort att vi kunnat spela på ett annat sätt. Vi gjorde fler mål nu än föregående säsong, eftersom vi kunnat ta oss till bättre ytor på banan. Sen har vi varit väldigt duktiga i försvarsarbetet. Så allt hör ihop, förklarar Nilsson.

Hur ser du på spelarnas utveckling rent individuellt?

– Alla har tagit kliv framåt, utan tvekan. De har varit oerhört bra på att fokusera på rätt saker och inte oroa sig för saker som vi inte kunnat påverka. Vi hade liksom knappt lag innan säsongen drog igång, så det har varit en riktigt bra grupp som bara kört på.

Som alltid efter att en säsong avslutats, så finns det många frågetecken inför nästa. En av de största frågorna: Hur gör Micael Nilsson?

– Jag sitter lugnt i båten och funderar lite. Vi får se var det landar. Jag tittar på vad som sker med truppen, eftersom vi i nuläget inte vet vad vi har för spelare att tillgå. Det finns en del spelare som aviserat att de kanske ska studera, så vad händer om de försvinner? Sen vet jag att det finns en del andra spelare med andra planer. Det är något som föreningen får ta tag i och jobba med. I nuläget är mycket osäkert.

Känner du att du vill fortsätta...?

– Jag tycker att det är skitkul och känner mig inte klar på något sätt. Jag borde ju tappa suget med åren, men jag känner snarare tvärtom. Jag blir bara mer och mer hungrig, så jag är öppen för en fortsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!