Ellilä till finska mästarna

En Vimmerbytjej med flera säonger i den schweiziska elitserien och ett guld i student-VM på meritlistan. 25-åriga Madeleine Ellilä har gjort en internationell karriär som innebandyspelare.

Madeleine Ellilä har spelat fyra säsonger i schweizista elitserien, och är nu på väg till Finland och regerande mästarna Classic.

Madeleine Ellilä har spelat fyra säsonger i schweizista elitserien, och är nu på väg till Finland och regerande mästarna Classic.

Foto:

Innebandy2010-05-21 06:38


Madeleine och tvillingsystern Therese växte upp i Vimmerby och visade god talang inom flera sporter. Först som orienterare och senare på innebandyplanen.
Therese Ellilä övergick så småningom till att spela målvakt och stod den senaste säsongen i Västerås lag som vann division ett och sedan föll i kvalet till elitserien.
Madeleine Ellilä fortsatte som utespelare och sökte sig 2005 till Schweiz där hon under sin debutsäsong i högsta serien med klubben Gurmels Sense See svarade för 25 poäng.
Året därpå spelade Madeleine för Kloten Bülach Jets, men kunde bara spela sporadiskt på grund av ryggproblem.
Följande säsong återvände Madeleine till Sverige där hon spelade lite grann för två klubbar i division ett.
2008 var Madeleine skadefri och redo för ett nytt äventyr i Schweiz. Hon började i Bern Capitals, men fick byta till Burgdorf Wizards efter halva säsongen.
- Jag fick byta klubb vid jul eftersom inte Bern höll mitt kontrackt som de lovat, säger Madeleine.
- Första säsongen med Burgdorf gick väldigt bra för mig, men inte så bra för laget eftersom vi var ett väldigt ungt och oerfaret lag. Så vi fick kvala för att hålla oss kvar i högsta ligan. Och det klarade vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!