Elmér på väg mot nytt tränaruppdrag: "Finns en del planer"

Det blev bara en säsong som tränare i IBK Vöikers. I december meddelade Michael Elmér klubben att han ville kliva av efter säsongen. Nu är han på väg att göra klart med ny klubb. – Det finns en del planer, säger den mångårige ledaren.

Michael Elmér, med ett förflutet som tränare i framför allt Vimmerby och Westervik, tränade den gångna säsongen division 1-laget IBK Vöikers. Där blir han inte kvar och nu för han diskussioner med en ny klubb. Foto: Magnus Strömsten

Michael Elmér, med ett förflutet som tränare i framför allt Vimmerby och Westervik, tränade den gångna säsongen division 1-laget IBK Vöikers. Där blir han inte kvar och nu för han diskussioner med en ny klubb. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2017-05-02 10:00

Michael Elmér är ett känt namn inom innebandyn och han har sedan 1993 tränat innebandylag från division 6 upp till dåvarande elitserien. 

Säsongen 96/97 var han med och tog Vimmerby till elitserien och efter det har han coachat Mariannelund, Vimmerby ytterligare en sväng och  därefter Westervik. 

Inför årets säsong återvände han som huvudtränare efter ett två års långt uppehåll – i IBK Vöikers, ett division 1-lag från Växjö. 

Han har pendlat från hemmet i Södra Vi till Växjö flera gånger i veckan och sejouren i klubben blev ettårig. 
– Jag meddelade klubben i december att jag ville avbryta mitt kontrakt efter säsongen. Allt runt omkring funkade inte riktigt, då tyckte jag att det var bäst att säga det och ge dem tid att hitta en annan lösning till nästa säsong. Det finns inga hard feelings mellan mig och klubben, det var ett bra avslut, säger Michael Elmér.

Hur fungerade pendlingen från Södra Vi till Växjö?
– Vissa tycker att vägen är tråkig men man får inte tänka så. Någonstans får man hitta en strategi och dela upp resan i etapper, jag visste ju vad som väntade när jag tog det här uppdraget, säger Elmér och lägger till:
– Jag har räknat ut att jag har åkt ungefär 3 000 mil från augusti till mars. Jag ångrar inte att jag testade.

Vöikers slutade femma i division 1 och många hade stora förväntningar på laget. 
– Det var helt rätt att många hade det. Vi värvade spelare som kom från klubbar högre upp i seriesystemet, truppen var seriös och det finns ett gott samarbete med SSL-laget Växjö Vipers. Spelare gick emellan klubbarna och det är så man vill ha det. 

Men på grund av att Elmér i regel bara var på två träningar i veckan blev det svårt och till slut bestämde han sig för att tacka nej till en fortsättning. 
Finns det några tankar på att ta ett nytt tränaruppdrag?
– Ja, det finns en del planer. Jag diskuterar med en klubb i närområdet och allt kan bli klart i slutet av veckan om det känns rätt, annars tar jag nog ett sabbatsår.

Vad kan du säga om klubben?
– Det är en förening som jag skulle klara av att pendla till, jag har varit där och träffat dem. De har bra träningsmöjligheter och vill avancera i seriesystemet. De tog kontakt med mig förra säsongen men då hade jag redan gjort klart med Vöikers. Nu hörde jag av mig till dem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!