Elofssons egna ord: ”VIBK är som en stor familj”

Han lämnade Vimmerby IBK våren 2004. Nu, tolv år senare, är Jonas Elofsson tillbaka och det mesta är sig likt. – Jargonen är densamma, även uttrycken och minnena lever kvar. Det är kul, säger han.

Jonas Elofsson, tillbaka i moderklubben.

Jonas Elofsson, tillbaka i moderklubben.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2016-08-02 12:58

Vimmerby har landat en riktig klassvärvning inför årets division 2-säsong. Jonas Elofsson återvänder till hemstaden och klär sig i svartvitt igen.

– Det är spännande och roligt att vara tillbaka. Det är alltid något speciellt att gå in i den hallen och omklädningsrummet. Vimmerby IBK är som en stor familj och det finns så många fina minnen och mycket är sig likt. Lennström (Mathias) och (Friberg) har fört vidare det där med VIBK-jargongen och allt är ett lag.

På vilket sätt?

– Jargonen med VIBK:are är densamma, även uttrycken och minnena lever vidare.

Ryktet om att Elofsson ska komma tillbaka till Vimmerby  har florerat en tid och övergången har bara varit en tidsfråga.

Har du tänkt att du vill avsluta karriären i Vimmerby?

– Tanken har väl alltid funnits där. Sen blev jag och tjejen tvungna att bestämma oss om vi skulle bo kvar i Kalmar eller Vimmerby nu när vi ska bilda familj och så. Beslutet har sedan växt fram och direkt fick jag en tanke att kunna spela i Vimmerby. Som spelare eller inte var inte säkert, jag har ändå varit borta från innebandyn i två år.

Han lade av med innebandyn efter säsongen 2013/14 och har sedan dess bara hållit i gång med innebandy i Korpen.

– Testmatchen var mitt första riktiga innebandypass på två år och visst tar det ett tag innan man är inne i det. Vimmerby har tränat på hårt sedan mitten av maj och på måndagskvällen gjorde de sitt första pass i idrottshallen. 

– Visst känns det i kroppen, i dag är jag rätt stel. Men i kväll är det en ny träning som väntar. I början ville jag bara testa kroppen och se om den höll och än så länge har det känts bra. Nu kör jag på så länge det funkar.

Hur ser du på säsongen?

– Jag ser fram emot det, framför allt när det är ett sånt drag kring innebandyn igen. Det finns en publik som kommer på varje match och det är bra. Vi ska vara ett av topplagen.

Vimmerby var snubblande nära avancemang till division 1 i fjol. Allt tyder på att de kommer vara med i toppen även i år, tack vare den så gott som intakta fjolårstruppen och värvningarna av Andreas Brodin, Martin Tedborn och Jonas Elofsson. 

– Jag kommer jobba stenhårt efter målen som klubben sätter upp och vara med så mycket jag kan. Det är en nygammal stad jag kommer till men mycket är nytt med jobb, hus och på torsdag är tanken att vi ska få vårt första barn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!