Emma klev fram och sänkte Husqvarna

Superviktig match. Då klev lagets "stjärna" fram rejält. Emma Sjökvist var het som en kamin och gjorde tre mål. "Det känns jättebra", säger hon.

Emma Sjökvist var het i Vimmerbys vinst mot Husqvarna.

Emma Sjökvist var het i Vimmerbys vinst mot Husqvarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-11-20 18:21

Med fyra raka förluster i bagaget tog Vimmerby IBK emot Husqvarna IK, som inför matchen stod på fyra poäng. VIBK stod på tre pinnar och gick i och med dagens 6–5 vinst om Husqvarna i tabellen. Tre av målen gjordes av forwarden Emma Sjökvist, som var inblandad i ytterligare flertal farliga chanser VIBK skapade. 

– Det känns jättebra, skönt, äntligen! Det är nog faktiskt min bästa match hittills för säsongen, säger Emma Sjökvist med ett leende efter matchen. 

Det var vid ställningen 1–1 i matchminut arton, som Sjökvist hittade nätet med sitt första mål för dagen. På en passning från egen planhalva lyckades hon ta in den felvänd högt upp i slottet, vända bort sin back och sätta den i krysset. Redan då var det uppenbart att hon inte var färdig.

Efter ett mentalt viktigt 5–2 mål i början av tredje perioden satte hon sedan även matchavgörandet, genom ett tekniskt nummer där hon dribblade förbi sin back och rundade målvakten på ett sätt som fick hemmapubliken att jubla. Ett mål publiken kanske kommer minnas starkare än hon själv,

– Jaså? Jag minns faktiskt inte målet, jag vet bara att det blev mål, säger målskytten med ett ödmjukt skratt.

Hur målen och spelet ser ut är nämligen inte det viktiga för Emma Sjökvist. 

– Idag (lördag) kanske vi inte spelar lika bra som vi gjort tidigare, men vi gör ju målen. Det är mer en krigarmatch idag än en finspelad match absolut, men tre poäng är det som räknas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!