Ett historiskt innebandymöte

I morgon spelas en historisk match mellan Vimmerby IBK och Westerviks IBK i idrottshallen i Vimmerby. För första gången någonsin kommer klubbens herrlag att mötas i seriesammanhang. - Det ska bli roligt att möta dem i en tävlingsmatch. Det är helt otroligt att vi inte har lyckats med det tidigare, tycker den rutinerade Vimmerbyspelaren Petter Leander.

Vimmerbys Petter Leander ser fram emot seriepremiären och derbyt mot Westervik.

Vimmerbys Petter Leander ser fram emot seriepremiären och derbyt mot Westervik.

Foto:

Innebandy2014-09-26 22:38


Vimmerby gjorde en oväntat stark insats i division två förra året. Westervik däremot hade en mardrömslik säsong och åkte ur division ett. I morgon ställs lagen mot varandra i en historisk match.
Det är en derbymatch där inget av lagen vet vad de kan förvänta sig. Varken i den här matchen eller under säsongen i stort.
- Det ska bli väldigt roligt att komma igång. Men det känns väldigt osäkert var både vi och Westervik står, säger Petter Leander.

"Inte imponerat"
WIBK:s rutinerade skyttekung Peter Hirschman är av en liknande åsikt.
- Jag vet inte alls hur Vimmerby är i dag, men jag tycker inte att vi har imponerat. Förhoppningsvis kanske det är två jämndåliga lag som möts. Jag kan bara prata för oss och ska vi vara med i toppen ska serien generellt vara ganska dålig, säger Peter Hirschman.
Tillsammans med Christian Klintorph ska Hirschman bära Westervikslaget på sina axlar. Båda har ett förflutet i Vimmerby IBK.
- Det ska bli kul att komma tillbaka. Jag hade några trevliga säsonger i Vimmerby. Trots att vi åkte ur ett år måste jag säga att jag bara har positiva minnen från den tiden, säger Hirschman.
Kommer du och Klintorph att spela i samma kedja mot Vimmerby?
- Det är inte spikat än, men vi tränade tillsammans på senaste träningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!