EXTRA: Drömvärvningen klar för Vimmerby IBK

Ryktet har florerat en tid och övergången har bara varit en tidsfråga. Nu står det klart att förre SSL-spelaren Jonas Elofsson förstärker Vimmerby IBK i division 2. – Sen han flyttade hem har han tränat i stort sett fullt ut, säger tränaren Jonas Friberg.

Jonas Elofsson.

Jonas Elofsson.

Foto: Arkiv

Innebandy2016-08-02 09:08

Vimmerby var otroligt nära avancemang till division 1 förra säsongen. Fjolårets trupp är så gott som intakt och den har kryddats med Westerviks forward Martin Tedborn.

Nu har även Jonas Elofsson, som flyttade hem till Vimmerby i början av sommaren, bestämt sig  för spel i moderklubben.

– Övergångspapprena är klara. Vi får in både rutin och kvalité, det är en jätteviktig värvning. Det är givetvis en sådan kvalitetsspelare som vi behöver och det spetsar till vår offensiv. Med honom och Tedborn får vi högre kvalité på forwardslinjen, säger Jonas Friberg.

Efter säsongen 2013/14 i allsvenska FBC Kalmarsund lade han ner karriären men nu ska han återuppta den.

– Det blir naturligtvis en stor process för honom nu när han flyttar hem, ska byta jobb och ska få barn vilken dag som helst. Det är mycket som händer och vi sätter ingen press på honom, vi får ta det för vad det är.

Hur är hans form?

– Bra, han ligger bra till och det märks att han hållit i gång. Han kom trea när vi körde vår triathlontävling förra veckan.

När Vimmerby Tidning talade med Jonas Elofsson för en tid sedan sa han så här:

- Jag har pratat mycket med Lennström (Matthias, tränare i VIBK) och han har hela tiden sagt att jag är välkommen när det finns läge. Visst är jag sugen på att spela några år till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!