Fem mål av Streipel

VIBK tog en skön seger hemma mot jumbon Tranås. Christian Streipel blev stor segerorganisatör med sina fem mål. - Det är alltid kul att få göra poäng, men det viktigaste var att vi vann, säger Christian Streipel efter matchen.

Christian Streipel blev matchhjälte för Vimmerby IBK.

Innebandy2010-12-20 07:24

VIBK fick en riktig smakstart på matchen. Efter tre minuter ledde man med 3-0 och de flesta i hallen trodde nog att detta skulle bli en behaglig resa för hemmalaget. Men Tranås, sist i tabellen med endast en poäng, reste sig och fick kontakt direkt.
- Vi börjar stressa efter 3-0, säger Mathias Westerling-Jansson. Våra unga grabbar blir lite för tveksamma och vi släpper upp dem till 3-2. Det var orutinen som lyste igenom där, säger hemmatränaren.
Bortalaget kvitterade omgående i den andra perioden genom ett fint skott av Ludvig Johnsson. Efter detta kom mycket att handla om domarduon Anders Bengtsson och Patrik Trofast.

Tveksamma utvisningar
Utvisningarna haglade och då främst för VIBK. Hemmalaget var inte helt tillfreds med domsluten.
- Det var riktigt tveksamma utvisningar, säger Mathias Westerling-Jansson. Vi hade inte haft en utvisning på två matcher och så får vi fyra stycken i samma period. Det är inte lätt för spelarna att veta nivån då.
Tranås lyckades utnyttja övertaget och tog ledningen med 4-3 i spel fem mot tre. VIBK var ganska illa ute ett tag och Tranås hade tre numerära överlägen i rad. Men tack vare ett starkt försvarsspel höll man undan och kunde sedermera kvittera genom Victor Wall.
Innan periodpausen var över hade också matchens gigant Christian Streipel hunnit med att återge hemmalaget ledningen. I den tredje perioden fick Tranås återigen kontakt och detta redan efter 58 sekunder. Matchen stod nu och vägde.