Fem nya spelare inför återkomsten i tvåan

Rimforsa IF har förstärkt truppen med fem nya spelare inför återkomsten i tvåan. När laget spelade sin första träningsmatch nyligen blev det dock förlust med 11–1 mot Sturefors. "Det var en riktig plattmatch", säger tränare Viktor Sandborg.

Rimforsa IF har fått in fem nya spelare inför innebandysäsongen. Fr.v: Nils Nekby, Robert Åström, Eric Sääf och Viktor Magnusson.

Rimforsa IF har fått in fem nya spelare inför innebandysäsongen. Fr.v: Nils Nekby, Robert Åström, Eric Sääf och Viktor Magnusson.

Foto: Privat

Innebandy2023-09-18 19:55

Rimforsa IF tog hem division 3 förra säsongen efter att ha tackat nej till sin plats i division ett. Nu är laget tillbaka i Östgötatvåan och har varit igång med försäsongen i snart fyra veckor.

I fredags spelade de sin första träningsmatch mot Sturefors hemma. Då visade det sig att det finns en hel del att jobba på inför seriepremiären som är drygt tre veckor bort.

– Vi mötte Sturefors som vann fyran förra året och gick upp i trean. De har ett starkt lag med många spelare som har spelat på betydligt högre nivå. Att vi förlorade med 11–1 var ändå en riktig plattmatch av oss. Vi testade visserligen lite nya formationer och spelare, men borde ha varit med bättre.

Inför säsongen har RIF räknat in fen nya spelare i truppen.

* Robert Åström beskrivs som en spelskicklig back med Söderhamns IF som moderklubb.

* Nils Nekby beskrivs som en modern målvakt med Almunge IK som moderklubb.

* Eric Sääf är en högerfattad forward som spelade en del med Bergs IK i division 1 förra säsongen.

* Viktor Magnusson, en back med hockeybakgrund som kommer från Ledberg närmast.

* Simon Grönqvist, högerfattad back med Linköping Ungdom som moderklubb. 

– Många av spelarna har sökt sig till oss eftersom de känner spelare i laget sedan tidigare. Målvakten Nils Nekby hörde av sig efter att ha flyttat till Horn från Uppsala. Det känns bra att få in spets och bredd i truppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!