Fem veckor till seriepremiären: "Det ser spännande ut"

Med fem veckor kvar till seriepremiären börjar Vimmerby IBK ladda upp på allvar. Sporten tog ett snack med nye tränaren Ricky Svaxholm. "Det känns bra. Vi har inte en så bred trupp men det finns flera unga lovande killar som tar för sig", säger han.

Ricky Svaxholm har lagt klubban åt sidan och återfinns numera i tränarbåset för Vimmerby IBK.

Ricky Svaxholm har lagt klubban åt sidan och återfinns numera i tränarbåset för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-08-22 19:00

VIBK har varit igång i tre veckor med träningen efter sommaruppehållet. Det är tre pass i veckan som gäller och tränaren Ricky Svaxholm är nöjd så här långt.

– Vi har haft lite sjukdomar som stört i truppen, men uppslutningen har ändå varit bra på träningarna.

För knappt två veckor spelade laget sin första träningsmatch. Det blev seger med 6–4 mot ett Linköpingslag, men för tränaren var det ett test utan större värde.

– Det såg hyfsat ut för att vara första matchen med lite nya spelare som inte har spelat med varandra tidigare. Jag hade inga större krav på spelet utan jag ville mer se att spelarna var där och gav järnet ute på planen.

Hur var det att stå vid sidan som tränare?

– Jag behövde inte coacha så mycket den gången så det blev en mjukstart. Det kan bli mer att göra i nästa match, säger Svaxholm och syftar på mötet med Vetlanda hemma på fredagskvällen.

– De har ju Johan "JC" Carlsson som tränare och är ett hårt satsande lag i ettan. De har värvat starkt inför säsongen och kommer säkert vilja visa vad de går för. Vi får vara beredda på att nöta på vårt försvarsspel och jag kommer säkert ha betydligt mer att göra i båset.

Hur ser resten av uppladdningen inför säsongen ut?

– Nästa helg ska vi åka på en cup i Göteborg. Där möter vi Pixbos lag i division 3, Rydboholm och Kärra IBK i gruppen. Senare i september deltar vi i Smålandscupen där matcher mot KFUM Jönköping, Westervik och IBK Panthern Tenhult väntar. Sedan är det seriepremiär mot Ingelstad borta den 27:e september.

Årets upplaga av VIBK innehåller flera unga spelare. Däribland 20-årige Casper Ekwall, 21-årige målvakten Hugo Miss och 19-årige Robin Kristiansson som är tillgänglig på dubbellicens från Westervik. Dessutom finns en rad unga egna produkter som vill utmana om en plats i A-laget.

– Killar som Jakob Passmark, Theodor Djurstedt, Melvin Svensson, Otto Johansson och Nisse Danielsson är med och tränar med A-laget. Det är kanske främst Otto och Nisse som är närmast att ta plats. Otto Johansson spelade i backpar med William Björngard senast och får chansen igen. Nisse Danielsson visade förra säsongen redan vad han kan. Det ser spännande ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!