Femte raka segern för VIBK

Division ett i höst...? Det är inte alls otänkbart. Vimmerby IBK tycks nu inte kunna stoppas. Mot formstarka Hovmantorp kom lagets femte raka seger. - Nästa match blir viktig, säger tränaren Jonas Friberg och blickar redan fram mot mötet mot serieledande Barnarp.

Sådär, ja. Den här synen har vi sett många gånger i vinter. Vimmerbys förstakedja med Jonatan Green, Kim Karlsson och Victor Wall fortsätter att göra många mål. Mot Hovmantorp svarade för sex av lagets tio mål.

Innebandy2015-02-09 07:16

Vimmerby var förvarnat. "Nya" Hovmantorp hade en radda bra matcher bakom sig inför matchen mot VIBK. Det struntade Vimmerby i. Deras matchplan var given: styr spelet, kontrollera händelserna på planen, ha tålamod.
Efter sex minuter stod det 2-0 - och VIBK dominerade stort och styrde rytmen i matchen. Det här skulle gå lätt som en plätt - trodde vi.
Så kom 2-1 och 2-2 inom loppet av en minut. Båda gångerna var det seriens målkung - Jacob Gustafsson - som slog till.
Oro i leden? Nej, det behövdes inte.
- Jag tyckte vi hade bra kontroll på spelet. Det var stabilt, säger tränaren Jonas Friberg.

"Enligt matchplanen"
Innan den första perioden var till ända hade backarna Johan Carlsson (skott i krysset) och Joakim Ilemark sett till att laget gick fram till 4-2.
Som blev 5-2 i en målsnål andra period genom energiske Victor Nilsson.
I slutminuten var VIBK mycket nära 6-2, när pigge nyförvärvet Tobias Starborg fick ett jätteläge, istället kom 5-3 i en snabb spelvändning. Dessutom visades målvakten Jerry Knutsson ut.