"Fick stående ovationer av publiken"

1 000 poäng. Som 23-åring. I helgen nådde Tobias Claesson i Rimforsa IF en magisk gräns.

Tack vare sju mål och tre assist i helgens match mot Mjölby nådde Tobias Claesson en milstolpe i sin karriär.

Tack vare sju mål och tre assist i helgens match mot Mjölby nådde Tobias Claesson en milstolpe i sin karriär.

Foto: Peter Calén

Innebandy2020-03-04 10:01

Det var i bortamatchen mot Mjölby IBK som Tobias Claesson slog till med hela tio poäng (7+3). Det var precis vad som behövdes för att nå 1 000-strecket.

Det sista målet kom när matchuret stod på 53:35.

– Speakern hade koll på att det var min 1000:e poäng i karriären, så jag fick stående ovationer av Mjölbypubliken trots att vi ledde med 14–5. Det var coolt.

Hur är poängen fördelade?

– Omkring 870 har kommit i Rimforsatröjan, i A-laget och U-laget. Resten är från matcherna i Linköping, Ledberg och östgötalaget.

– Jag och Arvid Borell började räkna på det där i början av säsongen. Efter en knackig start har det gått bättre för mig efter nyår. Jag visste att chansen fanns.

Passande nog var helgens poängfest nytt personligt rekord för RIF-kaptenen.

– Ja, det var första gången som jag nådde tvåsiffrigt i en A-lagsmatch. Annars är rekordet från en U-lagsmatch för några veckor sedan när jag gjorde 17 poäng. Men det räknas nästan inte på grund av det svaga motståndet.

Med en Tobias Claesson i storform har Rimforsa IF fortfarande möjlighet att nå förstaplatsen i östgötatvåan – och göra Vimmerby IBK sällskap upp i division ett. Med två omgångar kvar är det fem poäng upp till Bergs IK.

– Eftersom vi möts i den sista omgången lever ju hoppet, men det är ingenting som jag funderar på. Jag tror att Berg vinner sin match mot Norrköping på fredag. Allt annat vore konstigt. Men vem vet... de kanske kan bli darriga efter sin oväntade förlust mot Finspång senast, säger Claesson inför avgörandet.

Ni har bytt hemmahall den här säsongen. Hur är det?

– I början var det jättesvårt, eftersom planen är så mycket större i Hackelhallen. Bytet påverkade oss mer än vad jag trodde på förhand. Men på slutet har det känts bättre. Nu börjar det sätta sig lite.

Har du funderat något på framtiden?

– Nja, inte så mycket än. Vi får se. Jag vill se hur det blir i Rimforsa först innan jag bestämmer mig för något. Jag vet att det är en klubb lite högre upp som kommer höra av sig efter säsongen.

Bergs IK toppar serien med två omgångar kvar.
Bergs IK toppar serien med två omgångar kvar.
Östgötatvåan

Tabellen: 1) Berg 44, 2) Rimforsa 39, 3) KFUM Norrköping 37, 4) Finspång 28, 5) Linköping Universitet 25, 6) Linköping Legends 24, 7) Linköping IBS 19, 8) Succé 18, 9) Linköping Ungdom 3, 10) Mjölby 3.
Förutsättningar: Det är två omgångar kvar. Bara seriesegraren går upp i division ett. I nästa omgång har Rimforsa hemmamatch mot Linköping IBS, medan Berg möter KFUM Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!