Fixstjärnan klev fram i slutet: "Vet knappt hur det gick till"

Vad hände Simon Zetterling? Det kan man fråga sig. Ariels fixstjärna Simon Zetterling lyckades på något sätt förhindra Vimmerby från att göra 6–4 i slutminuten – och såg själv till att kvittera till 5–5 några sekunder senare.
– Haha, jag vet faktiskt inte hur det gick till, säger han en kort stund efter att derbydrabbningen slutat oavgjort.

Vilt jubel för Ariel efter Simon Zetterlings kvittering i slutminuten.

Vilt jubel för Ariel efter Simon Zetterlings kvittering i slutminuten.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-10-22 22:24

Man kan tro att Zetterling och lagkamraten, tillika den förre VIBK-spelaren Emil Johansson, skuttade omkring av glädje och gladdes enormt åt poängen de ändå fixade mot Vimmerby på bortaplan. 

Jo, ja. Men det var ändå inte hela sanningen. 

– Det är faktiskt blandade känslor. Visst ska vi vara nöjda med att vi kom ifatt efter att ha legat under hela matchen, men samtidigt kändes det som att vi hade tillräckligt med chanser för att vinna matchen, säger Simon Zetterling. 

undefined
Simon Zetterling gjorde två mål och två assist för Ariel och klev verkligen fram i slutet.

Emil Johansson fyller på:

– Jesper (Ahnfeldt) var otroligt bra och jag vet inte hur många lägen han räddade. Vi kunde nog säkert ha gjort sex mål till i andra perioden. 

VIBK:s tremålsskytt Jonatan Green var också besviken:

– Det känns surt direkt efter. Vi hade greppet in i det längsta och dessutom fick jag ett kanonläge att avgöra på slutet, sa han.

Det var en rejäl scenförändring vi fick se i Vimmerby idrottshall. I första var det inte mycket som talade för att nykomlingen från Kristdala skulle fixa poäng eller ens göra match av det här. Så kom periodvilan – och Ariel kom ut som ett helt nytt lag. 

Vad hände egentligen och vad sa ni till varandra?

– Nämen, vi var inte alls bra i första perioden och vi tryckte väl på att vi måste sänka axlarna och gå ut och köra. Sen kändes det också som att VIBK gick ner i tempo och inte var så aggressiva som de var i första. Nånting ditåt, säger Emil Johansson. 

Precis så blev det. Ariel dominerade mittperioden kraftigt, men fick ändå bara 1–1 då nämnde Ahnfeldt storspelade. 

undefined
Emil Johansson inledde målskyttet för Ariel.

När sedan Jonatan Green satte sitt tredje mål i matchen fram till 5–2 med mindre än åtta minuter kvar att köra så kändes det som alla poängen skulle gå till Vimmerby. Men icke. Ariel hade en växel till att lägga i och knaprade sig allt närmare. Till slut lyckades man också kvittera efter en prestation i den högre skolan av Simon Zetterling. Först lyckades han nå ifatt bollen som var på väg mot öppet mål och peta den i stolpen, för att sedan blixtsnabbt vända på spelet och sätta 5–5 i numerärt överläge.

Förklara hur det gick till?

– Jag vet knappt själv. Jag hade flyt när jag petade bollen i stolpen och målet var en retur. Det var i vilket fall en jäkla skön känsla. Man är stolt över grabbarna att vi kunde göra match av det här.

Vimmerbytränaren Ricky Svaxholm var besviken över resultatet och kritisk till utvisningen som William Björngaard åkte på två minuter från slutet.

– Det är helt horribelt att plocka en tvåa i det läget. Domarna hade släppt igenom allt tidigare och låtit Ariel spela fult stundtals. Det förstör matchen för oss, sa VIBK-tränaren.

Han fick ändå upp hoppet när Hugo Samuelsson fick iväg ett skott mot öppen bur med knappa 30 sekunder kvar.

– Det såg ut som den var på väg in, men bollen tog i stolpen. Det känns väldigt surt att inte få vinna den här matchen.

undefined
Ricky Svaxholm var besviken över att VIBK inte lyckades hålla undan och vinna mot Ariel.
undefined
Jonatan Green var glödhet för VIBK med tre mål.

Jonatan Green hade ett eget läge att gräma sig över. Han var ytterst nära att göra 6–5 i slutsekunderna av ordinarie tid.

– Jag fick ett jätteläge från kanten, men skottet tog på en motståndares klubba. Får jag bara upp den lite till så är det mål för målvakten var helt borta där, sa han besviket.

Hur ser du på matchen som helhet?

– Det blev en sån match som jag förväntade mig på förhand. Ariel ger sig aldrig och är jobbiga att möta när de börjar att spela sitt Kristdalaspel och skjuter på allt. 

VIBK–Ariel 5–5

Första perioden: 1–0 (3.54) Elliot Kronstrand (Jonatan Green), 2–0 (14.52) Jonatan Green (Elliot Kronstrand), 3–0 (16.52) Jonatan Green (Mattias Zeilon).

Andra perioden: 4–0 (12.37) Robin Kristiansson, 4–1 (14.27) Emil Johansson.

Tredje perioden: 4–2 (00.53) Simon Zetterling, 5–2 (12.22) Jonatan Green (Elias Travtjenko), 5–3 (13.22) Viktor Zetterling, 5–4 (14.38) Gustav Hagman), 5–5 (19.39) Simon Zetterling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!