Flera VIBK:are i Tedborns lag

Martin Tedborn känner sig välkommen i sin nya klubb. Nu har han snickrat ihop ett lag till Swedish Floorball Open med fem av sina nya lagkamrater. – Det är ett bra sätt att komma in i laget, säger han.

Martin Tedborn, ett av Vimmerby IBK:s nyförvärv inför årets säsong, fick förfrågan om att ställa upp med ett lag i Swedish Floorball Open. Laget består av sju spelare och sex av dem tillhör VIBK. Foto: Magnus Strömsten

Martin Tedborn, ett av Vimmerby IBK:s nyförvärv inför årets säsong, fick förfrågan om att ställa upp med ett lag i Swedish Floorball Open. Laget består av sju spelare och sex av dem tillhör VIBK. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-08-04 13:00

Det var efter Westerviks IBK:s miserabla säsong med degradering som följd som Martin Tedborn tackade för sig och lämnade moderklubben. 

Direkt efter säsongen var han tydlig med att han ville till Vimmerby och i mitten av maj offentliggjorde Vimmerby värvningen av forwarden som gjorde 45 poäng (31+14) i fjol.

I helgen kommer några av hans nya lagkamrater till Västervik och ställer upp i den sjunde upplagan av den populära innebandyturneringen Swedish Floorball Open. 

– Det ska bli kul, stämningen är härlig där nere på hamnplan och så är det kul att kunna spela med spelare från mitt nya lag. Jag kollade runt och frågade vilka som var intresserade, säger Martin Tedborn. 

”Kan bli riktigt bra”

På herrsidan deltar 36 lag och Tedborns lag, som heter Audio Video, innehåller Ludvig Strömsten (målvakt), Kim Karlsson, Jonatan Green, Marcus Pettersson, Hampus Svensson Starkenberg och Mathias Svensson. 

– Tanken var att Friberg (Jonas) skulle ha varit med men han har fått en smäll mot knät och då snackade jag med Mathias. Han bor i Västervik och ska börja plugga i Växjö i höst.

Den yppersta Sverigeeliten på herr- och damsidan är på plats i Västervik och turneringen, som spelas under fredagen och lördagen, inleds med ett gruppspel och avslutas med ett slutspel med de 16 bästa lagen.

– Det vore ju kul att gå vidare från gruppen, det är det vi siktar på i första hand. Sen får vi se hur långt det räcker men det kan bli riktigt bra. 

”Måste ju prestera”

I år slår turneringen rekord i antal deltagande lag på junior- och damsidan. 31 lag på juniorsidan, som avgörs under torsdagen, och 18 lag på damsidan.

– Jag vet inte vad det är för lag och spelare vi ställs mot men det är rekordmånga lag med.

Vimmerby har nu gjort några renodlade innebandypass och på tisdagen sattes Tedborn ihop med lagets senaste nyförvärv, Jonas Elofsson

– Han är riktigt duktig och vi fick till ett ganska bra spel även om det var ovant att spela med en ny spelare. Får vi ett par träningar ihop kan det här bli riktigt bra.

Är det ni två som ska spela ihop i höst?

– Ja, enligt ryktesvägen är det väl lite så men sen får man se. Man måste ju prestera på träningarna, konkurrensen är tuff och många vill spela. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!