Flygande start gav ny derbyseger för Svala

IBK Svala flög fram från start. 150 åskådare i en välfylld Mörlunda sporthall fick se hemmalaget vinna derbyt mot Virserum med 11-7 (6-2, 3-3, 2-2).

IBK Svala tog hem säsongens andra kommunderby mot Virserum också.

Innebandy2023-02-11 07:49

Fyra mål inom loppet av fyra minuter. Det var i princip vad som krävdes för att IBK Svala skulle ta hem säsongens andra derby mot Virserum.

– Första tio minuter spelar vi den innebandy vi tränat, sedan resten spelar vi efter deras spel men kommer in stundtals och gör som vi sagt och då ger det utdelning, tyckte Svalas tränare Ludwig Bjerkert, efter matchen.

Målen Svala: Fredrik Erlandsson 3, Joakim Blomberg, Pontus Nilsson, Simon Elofsson, Gustav Tegberger Karlsson, Christoffer Knutsson, Jesper Blomqvist, Simon Rydén och Erik Liljegren.

VSGF: Joakim Hult 2, Henrik Örmander 2, Filip Carlberg, Adam Karlberg och Fredrik Emanuelsson.