Förbundets nya beslut – då kan VIBK:s serie dra igång

Vimmerby IBK får vänta och vänta och vänta... Det senaste beskedet från förbundet är att man planerar för att dra igång seriespelet i mitten på mars. "Jag tycker att förbundet är lite för enkelspåriga", säger VIBK-tränaren Michael Elmér om den senaste informationen.

Vimmerby IBK kan som tidigast börja spela i mars igen.

Vimmerby IBK kan som tidigast börja spela i mars igen.

Foto: Arkivbild

Innebandy2021-01-28 12:30

Scenario A ströks. Likaså scenario B. Nu har det Svenska Innebandyförbundet tagit beslut om att förbereda sig utifrån att dra igång Allsvenskan dam, division 1 för herrar och Juniorallsvenskan enligt scenario C. Det innebär att man som tidigast kan återuppta seriespelet under vecka 10 (13-14 mars) samt att säsongen kommer avgöras med enkelmöten. Även här finns det en risk för att det återigen skjuts upp.

– Förbundet känns drivna i att göra vad de kan för att vi ska spela. Därför måste vi vara förberedda och kunna lägga i växeln om vi blir tvungna till spel, förklarar Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér. 

Han menar också att lagen i deras division 1-serie tycker olika kring att eventuellt dra igång igen. 

– Det har förekommit lite "rundmejling" i vår serie och spontant så verkar det som att de lag som ligger på den övre halvan vill spela färdigt. Vi andra som ligger i en annan del av tabellen känner inte likadant. Det känns inte jättesportsligt att spela enkelmöten när vi som nykomlingar behöver varje match för att komma in i division 1-tempot, säger Elmér och fortsätter:

– Samtidigt kan ingen styra över coronan. Det är bara tråkigt att man inte har någon dialog med föreningarna. Jag pratade med vår styrelse och då sa de att man inte hört någonting. Jag tycker att förbundet är lite för enkelspåriga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!