Vimmerbykillar i nyckelroller på SM

Vimmerbykillarna Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand har viktiga roller i Smålandslaget för P16 som på torsdagen går in i distriktslags-SM. "De ingår i samma formation och den har fungerat väldigt bra", säger förbundskaptenen Christian Lindahl inför turneringen.

Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand spelar SM för distriktslag i Umeå.

Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand spelar SM för distriktslag i Umeå.

Foto: Hovslätts IK

Innebandy2024-01-03 19:57

Det är innebandyns svar på TV-pucken som avgörs i Umeå i slutet av veckan. Laget begav sig från Småland tidigt på onsdagen och beräknades vara framme sent på kvällen.

Vimmerby IBK har två representanter. Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand som numera spelar för Hovslätts IK och går innebandygymnasium i Jönköping.

– Viggo är en snabb back som är väldigt stark i duellspelet. Vi vill att han ska föra bollen framåt och våga följa med upp i anfallen också. Då kommer han bäst till sin rätt.

– Vilgot vill vi ska fokusera på det offensiva spelet fullt ut. Därför får han spela högerforward istället för center. I uppspelsfasen ska han komma ner i banan och ha mycket boll. Han har så mycket spelförståelse och fin teknik för sin ålder.

Småland möter Örebro i första matchen på torsdagen och fortsätter sedan gruppspelet mot Uppland och Halland på fredagen.

– Vi fokuserar på en bra prestation mot Örebro direkt. Det blir lite av en nyckelmatch. Tuffast blir nog ändå matchen mot Uppland som nämns som favoriter att ta hem guldet, säger Christian Lindahl.

Han har tagit ut 2-3 spelare från en rad olika klubbar i Småland och Blekinge.

– Andra distrikt satsar på att plocka hela formationer från samma klubb som redan är samspelta. Vi har valt att försöka hitta guldkornen bland spelarna och göra ett lag av dem.

Vad blir nyckeln till framgång?

– Att vi får ut spelet som jag vet att vi har i oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!