"Tappar en väldigt duktig spelare"

På onsdagen blev det klart att Vimmerby IBK förlorar sin unga talang Hampus Carlsson till Vetlanda. "Vi tappar en väldigt duktig spelare", säger tränaren Alexander Pettersson.

VIBK-tränaren Alexander Pettersson tappar Hampus Carlsson som var tänkt att bli en nyckelspelare i laget kommande säsong.

VIBK-tränaren Alexander Pettersson tappar Hampus Carlsson som var tänkt att bli en nyckelspelare i laget kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-02 07:00

Tidigare i år var Hampus Carlsson en av tre Vimmerbyspelare som förlängde sitt kontrakt med Vimmerby i två år. Tillsammans med Elias Travtjenko och Adrian Brorsson var Carlsson tänkt att bli en viktig kugge i klubbens nya lagbygge.

– Vi tappar en väldigt duktig spelare. Tanken var att Hampus skulle ha fått ett stort förtroende kommande säsong och varit en av spelarna som vi bygger laget kring. Jag hoppas verkligen att han inte får en undanskymd roll i Vetlanda, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Med tanke på att Hampus stod under kontrakt. Var han fri att gå eller fick Vetlanda betala en summa för att få loss honom?

– Det är inget jag vill kommentera, utan det stannar mellan parterna.

Tidigare har det ryktats om att stjärnan Jonatan Green också skulle vara aktuell för spel i Vetlanda kommande säsong. Med förre VIBK-profilen Johan "JC" Carlsson i ledarstaben ligger det nära till hands att Vetlanda visar intresse för fler Vimmerbyspelare framöver.

– Green står utan kontrakt och har inte bestämt sig för hur han gör till kommande säsong. Vi har inte fått några förfrågningar om andra spelare från Vetlandas sida, säger Alexander Pettersson.

Hur jobbar ni vidare med truppen till kommande säsong?

– Vi har ett 15-tal spelare som är igång med försäsongen. Vi har täta kontakter med nyckelspelare som Victor Wall och Ricky Gustafsson. Det finns även lite krokar ute när det gäller nya spelare utifrån. Läget känns ändå bra så här långt. Vi gör en omstart och hoppas att andra spelare kan kliva fram och ta ansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!