Förlänger kontraktet: "Givet val"

"Ett givet val". Så säger Alexander Pettersson om att han har nyttjat sin option att bli kvar som assisterande tränare i Vimmerby IBK kommande säsong.

Alexander Pettersson stannar som assisterande tränare i VIBK.

Alexander Pettersson stannar som assisterande tränare i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-03-26 11:30

Michael Elmér och Alexander Pettersson var tränarduon som tog VIBK upp i division ett igen för drygt ett år sedan. På grund av coronapandemin fick dock återkomsten i ettan blåsas av med endast fyra omgångar spelade.

– Därför var det ett givet val att fortsätta. Jag vill verkligen ge det en chans i ettan, säger Alexander Pettersson som hade kontrakt på 1+1 år sedan tidigare och nu har valt att utnyttja optionen att förlänga det.

– Sedan var det en förutsättning att Michael Elmér stannade kvar. Han har släppt in mig i processen och sett till att jag känner mig delaktig i alla beslut.

Hur ser arbetsfördelningen ut mellan er?

– Under match har han ansvar för forwards och jag sköter coachningen av backarna. Det faller sig ganska naturligt då Elmérs position i båset är närmast forwards. Tidigare har backarna saknat ett eget bollplank lite så jag har tagit en position nere hos dem och finns till hands där. Dessutom har jag tagit lite extra ansvar för spelet i power play, säger Pettersson som är sugen på att komma igång och träna igen.

– Det är mycket som är ovisst när läget är som det är, men vi ska köra igång med försäsongen i början av maj. Sedan hoppas jag verkligen att vi kan dra igång en normal säsong i höst.

Har det varit svårt att hålla motivationen uppe i vinter?

– Delvis, men jag har fått upp inspirationen av att följa matcher i SSL samt lyssna till föreläsningar när det gäller träningsfilosofi. Det har hjälpt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!