Förlust för Rimforsa i toppmötet med Solfjäderstaden

Rimforsa föll i den tuffa drabbningen mot andraplacerade Solfjäderstaden på bortaplan på söndagen.

Solfjäderstadens IBK vann mot Rimforsa IF

Solfjäderstadens IBK vann mot Rimforsa IF

Foto: Arkivbild

Innebandy2024-03-24 17:08

Matchen mellan de båda topplagen i division 2 Östergötland herr i innebandy slutade 5-1 (2-0, 1-0, 2-1).

Rimforsas tränare Victor Sandborg kommenterade matchen:

- En jämn tillställning med klassiskt toppmatchinnehåll med böljande spel och mycket kamp. Tyvärr för vår del skapar Fjädern en del fler chanser än oss samt är betydligt effektivare. Vi har haft svårt hela säsongen med effektiviteten och då är det svårt att vinna matcher mot denna typ av motståndare. Vi saknar kanske ett par matchavgörande spelare nu på slutet när serien har avgjorts. Men för vår del känns tredjeplatsen som en bra placering utefter förutsättningarna samt att vi trots allt är nykomlingar. För egen del känns det tråkigt att avsluta serien med en förlust då detta var min sista match som tränare för Rimforsa IF. Det har varit två roliga och givande år, men nu har jag gjort mitt.

Solfjäderstaden startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Benjamin Ersson Hakala och Moltas Schölin. Efter 12.43 i andra perioden nätade Moltas Schölin på nytt, framspelad av Tage Fogelin och gjorde 3-0. 5.47 in i tredje perioden slog Victor Juslin till på pass av Jonas Karlsson och reducerade för Rimforsa. Men mer än så orkade Rimforsa inte med.

6.55 in i perioden nätade Solfjäderstadens Moltas Schölin ännu en gång på pass av Melker Landström och ökade ledningen för Solfjäderstaden.

Efter 16.39 slog Simon Svensson till framspelad av Calle Lindstedt och ökade ledningen för Solfjäderstaden. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Solfjäderstadens Moltas Schölin gjorde tre mål.

Det här betyder att Rimforsa slutar på tredje plats i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!