Förlust i premiärderbyt

VIBK föll i seriepremiären hemma mot Vetlanda med 6-3.

Green var iskall vid straffen och fintade bort Vetlandas målvakt.

Innebandy2016-09-30 18:40

VIBK tar emot Vetlanda i ett hett derby inför en välfylld idrottshall ikväll. Hemmalaget började svagt och hamnade i underläge med 2-0. Två minuter från periodpausen kom dock en välbehövlig reducering till 2-1.

Jonatan Green ordnade en straff som han tog hand om själv. Några kvicka dribblingar och finter ställde målvakten och Green fixade säkert säsongens första balja.

Vimmerby ligger efter två perioder under med 2-5. Jonatan Green gjorde VIBK:s andra mål.

I tredje perioden fick VIBK kontakt då Jonas Friberg smällde in 5-3, men kort därefter drog VIBK:s Mattias Kåhlman på sig två minuter för protest mot domslut. Då gjorde Vetlanda 6-3 med en man mer. VIBK fortsatte sedan att dra på sig utvisningar och fick aldrig riktigt chansen att komma med en slutforcering.

Vimmerby-Vetlanda 3–6 (1-2, 1-3, 1-1)
Första perioden: 0-1 (2.41) Jonas Rodewald (Henrik Rodewald), 0-2 (14.51) David Svahn (Jesper Henriksson), 1-2 (18.03) Jonatan Green (straffslag).
Andra perioden: 1-3 (25.56) Anton Kjellström (Jakob Sköld) i spel fem mot fyra, 2-3 (26.16) Jonatan Green, 2-4 (35.09) Jesper Henriksson (Henrik Rodewald) i spel fem mot fyra, 2-5 (36.54) Jonas Rodewald (Henrik Rodewald)
Tredje perioden: 3-5 (47.18) Jonas Friberg (Martin Tedborn), 3-6 (7.34) Albin Sköld (Henrik Rodewald) i spel fem mot fyra.
Skott: 19-26 (6-7, 5-8, 8-11)
Utvisningar, VIBK: 5x2 min.