Åkte ur cupen – Kan ha ny spelare på ingång

Ett decimerat Vimmerby IBK åkte ur Smålandscupen i helgen efter 11–6-förlust hemma mot Hovshaga. Nya skadeproblem gör att VIBK tittar på att förstärka truppen framöver.

Adrian Brorsson gjorde en bra insats som back mot Hovshaga.

Adrian Brorsson gjorde en bra insats som back mot Hovshaga.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-20 11:42

Mötet med seriekonkurrenten Hovshaga i Smålandscupen i söndags kom lite olägligt för VIBK.

– Det var inte optimalt att spela två dagar efter seriepremiären. Vi hade en del spelare borta på förhand och dessutom fick Emil Johansson kliva av tidigt i matchen efter att ha fått en smäll på höften. Han fick en blödning liknande en lårkaka, så med rätt behandligt i veckan finns ändå hopp om att han kan hinna bli spelklar till helgen, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Matchen mot Hovshaga var ändå jämn från början. Gästerna ledde med 2–1 efter första perioden och gick upp till 5–1 i den andra. 

– Vi gör det ändå bra stora delar av matchen, men det blir lite väl många individuella misstag som kostar och vi förlorar med 11–6. Vi har haft fyra matcher mot riktigt kvalificerat motstånd de senaste veckorna och släppt in runt 50 mål på dem. Det är inga smickrande siffror, men vi behöver lära oss att hantera lite motgångar också efter att ha varit i division två länge och varit vana vid att vinna mycket matcher.

Adrian Brorsson, Jesper Ahnfeldt och Johan "JC" Carlsson var bäst i VIBK mot Hovshaga.

– Det kan bli aktuellt med förstärkning av spelartruppen framöver. Vi har kontakt med en spelare i 20-årsåldern som är högerfattad och kan spela både forward och back. Han såg matchen mot Hovshaga och ska provträna framöver.

Mål VIBK: Jonatan Green 2, Elias Travtjenko 1, Kevin Rosén 1, Sebastian Elmér 1 och ett självmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!