Förlust mot skickligt lag - två spelare skadade

Unga men skickliga i flera moment. Jönköping IBK Ungdom slog Vimmerby IBK med 8-5.

Gustav Johansson (8), tidigare Westerviks IBK, och Joel Nyström (7), vars pappa är född och uppvuxen i Vimmerby, slog Vimmerby IBK på söndagseftermiddagen.

Innebandy2016-11-27 17:11
Att Vimmerby IBK skulle göra hemmapubliken lika nöjd som senast (seger 18–5 mot dåvarande serieettan Olofström) var inte troligt.
Men starten var förtroendeingivande med 1–0-ledning efter 15 sekunder. Sedan handlade det mesta om Jönköping som visade upp imponerande spel, tempo och kreativitet.
3–5-underläge efter en period blev 3–8 efter två.
3–7-målet gjordes på straff och i samband med att Fredrik Ruohonen slog den uppmärksammade domarduon störningsljud från VIBK-bänken. Någon sa något opassande och Viktor Nilsson tog lagstraffet som innebar rött kort och en fem minuter lång utvisning.
I det fem minuter långa överläget gjorde Jönköping 8–3 och trots en stark tredje period kom inte Vimmerby närmare än 5–8.
Det räckte inte med att det blev förlust - först stukade tongivande forwarden Kim Karlsson ut i tredje perioden och mot slutet skadade Marcus Pettersson sig i ena sarghörnet. Han blev liggande på planen och ambulans tillkallades för att hämta backen som hade smärtor i bröstet och kan ha brutit revben.
Ludwig Strömsten ska ha beröm för sin insats och sina svettiga räddningar.
VIBK-Jönköping U
Vimmerby–Jönköping Ungdom 5–8 (3–5, 0–3, 2–0)
Första perioden: 1–0 (0.15) Jonatan Green (Kim Karlsson), 1–1 (2.16) Peter Malmberg (Joel Nyström), 1–2 (4.05) Peter Malmberg (Joel Nyström), 1–3 (5.46) Simon Andersson (Fredrik Ruohonen), 1–4 (8.57) Gustav Johansson (Lucas Bernhardsson), 2–4 (15.23) Kim Karlsson (Jonatan Green), 3–4 (17.32) Victor Wall (Marcus Pettersson), 3–5 (17.44) Lucas Bernhardsson.
Andra perioden: 3–6 (25.19) Lucas Bernhardsson (Gustav Johansson), 3–7 (34.34) Fredrik Ruohonen straff, 3–8 (37.07) Fredrik Ruohonen i spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 4–8 (45.43) Jonatan Green (Victor Wall), 5–8 (57.51) Jonas Elofsson (Hampus Svensson Starkenberg)
Skott: 22–24 (8–13, 4–8, 10-3)
Utvisningar, VIBK: 2x2 min, 1x5 min, 1x20 min, Jönköping: 2x2 min.